Ximo Puig garanteix als establiments hostalers i d'oci tot el suport per a fer complir l'exigència del passaport COVID

05/01/2022
Ximo Puig garanteix als establiments hostalers i d"oci tot el suport per a fer complir l"exigència del passaport COVID

- El president avança que s'ha obert la possibilitat de col·laborar amb la Fiscalia davant de coaccions i amenaces que es puguen rebre en aquests locals per part de persones o grups negacionistes
- "La Generalitat defensarà els qui defensen la legalitat", assenyala el president, que condemna les pressions que es reben en alguns bars i restaurants
- El cap del Consell ha presidit al Palau de la Generalitat la reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 en el sector de l'oci

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit al sector hostaler i d'oci tot el suport del Govern Valencià per a fer complir l'exigència del passaport COVID. En aquest sentit, ha avançat que s'ha obert la possibilitat de col·laborar amb la Fiscalia davant de coaccions i amenaces procedents de persones o grups negacionistes.

Així ho ha explicat després de la reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 que s'ha celebrat aquest dimecres al Palau de la Generalitat, en la qual ha participat també la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

"La Generalitat defensarà els qui defensen la legalitat", ha manifestat el president, que ha afegit que les persones "tenen dret a pensar de la manera que vulguen, però no a obstaculitzar el compliment de la llei".

"Des de la Generalitat volem reconéixer l'esforç dels hostalers amb la implantació del certificat COVID durant tota la pandèmia", ha assenyalat el president, que també ha destacat que el sector "ha demostrat una gran responsabilitat complint i fent complir les mesures sanitàries que s'han adoptat per a protegir la ciutadania".

En aquest sentit, ha subratllat que la Generalitat condemna qualsevol amenaça o coacció que es duga a terme contra els responsables dels establiments, "que no fan sinó complir la llei en benefici de la salut dels valencians i valencianes". De fet, ha recordat que la normativa que preveu la sol·licitud del certificat COVID per part dels establiments d'oci i restauració està vigent fins al 31 de gener.

"Volem enviar un missatge molt clar als hostalers: si tenen algun problema amb ciutadans que els increpen o intenten amenaçar-los per demanar el certificat COVID, que avisen immediatament les forces i cossos de seguretat, perquè estan complint mesures que compten amb l'aval de la Justícia i la Generalitat sempre estarà al seu costat", ha remarcat.

Com ha recordat, en aquests moments la vacunació continua sent el principal actiu en la lluita contra la COVID-19.

En concret, el risc d'ingrés hospitalari en l'UCI i de defunció per COVID-19 és menor en persones vacunades enfront de les no vacunades, en tots els grups d'edat. Les persones no vacunades menors de 60 anys tenen 9 vegades més risc d'hospitalització i 25 vegades més risc en UCI que les vacunades. Les no vacunades majors de 59 anys tenen 7 vegades més risc de defunció per COVID-19 que les vacunades. En el grup de 12 a 29 anys, les no vacunades tenen un risc 9 vegades major d'hospitalització i 28 vegades més risc d'ingressar en UCI.

En la reunió de la comissió de les mesures de seguretat COVID-19 han participat, a més la delegada del Govern, Gloria Calero, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; el president de Conhostur, Manuel Espinar, i el president de Fotur, Víctor Pérez; el secretari general de la mateixa entitat, Juanjo Carbonell; el general de la VI Zona de la Guàrdia Civil, Arturo Prieto; el cap regional d'Operacions de la Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, José Domingo Piris, i la comissària de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat, Marisol Conde.

Arxius relacionats