Sanitat començarà a vacunar els xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys el dia 15 de desembre en els col·legis

09/12/2021
Sanitat començarà a vacunar els xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys el dia 15 de desembre en els col·legis

- A partir del dilluns 13 de desembre, la Comunitat Valenciana rebrà 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer
- Començarà la vacunació en col·legis d'educació especial i en menors immunodeprimits i, posteriorment, segons un ordre d'edat
- El procés de vacunació es durà a terme en horari lectiu
- Per a vacunar els menors, se sol·licitarà autorització prèvia dels pares i mares o tutors legalsLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, començarà a vacunar els xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys dimecres que ve, 15 de desembre, en els centres escolars.

La Comunitat Valenciana rebrà dilluns que ve, 13 de desembre, 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer que permetran iniciar aquest procés de vacunació de la població menor contra el coronavirus.

Així ho ha anunciat hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que també ha informat que "es començarà pels col·legis d'educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, igual que hem fet amb la població general, seguirem un ordre d'edat, començant pels menors d'11, 10 i 9 anys".

"Més endavant -ha continuat Ana Barceló-, continuarem descendint en grups d'edat als xiquets de 8, 7, 6 i 5 anys, fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana".

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat desplaçarà equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius de la Comunitat Valenciana i als centres d'educació especial.

Així mateix, quant al grup de risc de menors immunodeprimits, la vacunació es durà a terme en els serveis sanitaris dels hospitals en els quals són atesos.

L'objectiu és acostar la vacuna contra el coronavirus a la població menor i evitar el desplaçament, tant dels pares com de l'alumnat, als centres sanitaris, de manera que el procés de vacunació es produïsca de la manera més organitzada, àgil i ràpida possible. Amb aquest objectiu, des dels departaments de Salut es contactarà amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les cites.

La vacunació requerirà l'autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s'immunitzarà els xiquets i xiquetes que tinguen aquesta autorització.

Finalment, els centres educatius habilitaran els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació mòbil, en el qual s'instal·laran els professionals sanitaris per a atendre i vacunar els menors.

Arxius relacionats