Ximo Puig confia a iniciar una desescalada 'prudent' a partir del 6 de setembre per a avançar amb 'seguretat' cap a mesures d'obertura

16/08/2021
Ximo Puig confia a iniciar una desescalada "prudent" a partir del 6 de setembre per a avançar amb "seguretat" cap a mesures d"obertura

- El president destaca que aquesta setmana s'assolirà el 86,7 % de la població a vacunar amb una dosi administrada ja i que el 71,4 % comptarà amb la pauta completa
- Ha acabat ja el procés de citació, de manera que només queden pendents d'obtindre una data les persones que van ajornar la vacuna per les vacances o les que no tenen les seues dades actualitzades
- El cap del Consell ha visitat el punt de vacunació de l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real junt amb la consellera de Sanitat Universal, l'alcalde de la localitat i el president del Vila-real CF


Vila-real.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que confia que, a partir del 6 de setembre, es puga iniciar "una desescalada el més prudent, conscient i robusta que siga possible" en la qual l'objectiu és donar la "màxima seguretat" per a l'inici de curs i també començar, si així ho permet l'evolució de la pandèmia, amb mesures d'obertura que permeten avançar cap a una "normalitat millorada".

Així ho ha explicat durant la visita que ha fet a Vila-real al punt de vacunació habilitat a l'Estadi de la Ceràmica, on ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; l'alcalde de la localitat, José Benlloch, i el president del Vila-real CF, Fernando Roig, entre altres.

El president ha avançat que aquesta setmana s'assolirà el 71,4 % de la població a vacunar a la Comunitat Valenciana amb la pauta completa i el 86,7 % amb la primera dosi administrada ja.

El responsable del Consell ha explicat que, amb les dates de vacunació atorgades aquesta setmana, s'ha culminat ja el procés de citació, excloent les persones que han bloquejat aquestes setmanes per les seues vacances i les que no poden ser localitzades per no tindre els telèfons actualitzats.

Ximo Puig ha valorat també el bon ritme de vacunació que experimenta la província de Castelló, on s'ha superat ja el 70 % de la població a vacunar amb la pauta completa i aquesta setmana conclourà amb un percentatge del 73,6 % de població immunitzada ja.

D'acord amb les previsions per a aquesta setmana, està previst que s'administren 500.665 dosis, la qual cosa fa que aquesta setmana siga la segona amb més previsió de vacunes.

La vacunació es generalitzarà en el grup d'edat de 19 a 12 anys perquè l'alumnat inicie el curs havent rebut almenys una dosi.

En concret, 291.989 dosis (58 %) es destinaran a persones de 19 a 12 anys i la resta es destinaran a persones que no es van vacunar al seu dia i a segones dosis de persones de la franja de 39-20 anys.

El gros de vacunes d'aquesta setmana, un total de 404.838 dosis, torna a ser del laboratori Pfizer. A més, s'inocularan 94.100 dosis de Moderna, quasi totes per a la franja d'edat d'entre 19 i 12 anys. Així mateix, s'administraran 1.367 dosis d'AstraZeneca i 360 de Janssen.

Arxius relacionats