Ximo Puig anuncia limitacions de la mobilitat nocturna en 68 municipis, en l'hostaleria i les reunions socials per a reduir al màxim la incidència de cara al pròxim curs

14/08/2021
Ximo Puig anuncia limitacions de la mobilitat nocturna en 68 municipis, en l"hostaleria i les reunions socials per a reduir al màxim la incidència...

- El president de la Generalitat ha presidit la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19, en la qual s'han acordat les noves mesures que estaran vigents fins al 6 de setembre
- El paquet de mesures noves compta amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana
- El president assegura que l'objectiu és que el 9 d'octubre hi haja immunització completa de la població i destaca que el 68 % de les persones de la Comunitat ja compta amb la pauta completa
- Es limita la mobilitat nocturna als municipis afectats entre la 1.00 i les 06.00 hores de la matinada, així com les reunions socials de més de 10 persones
- Es prorroguen en tota la Comunitat altres mesures ja vigents, com la limitació al 50 % de l'aforament màxim en espectacles i les referides a celebracions en interiors, recintes esportius i piscines recreatives
- Els aforaments per a la celebració d'esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure, tant esportius com d'oci, passen de 2.000 a 3.000 persones
- El toc de queda selectiu afecta 2.694.376 persones, 940.290 de les quals viuen a la província d'Alacant, 294.846 a la de Castelló i 1.459.240 a la de València


València.
La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19 ha acordat noves mesures que s'aplicaran fins al 6 de setembre per a contindre la pandèmia per coronavirus a la Comunitat Valenciana. Entre altres coses, s'ha decidit limitar en 68 municipis tant la mobilitat nocturna com les reunions socials.

Així s'ha posat de manifest després de la reunió en la compareixença davant dels mitjans de comunicació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual s'ha explicat el nou paquet de mesures.

El president ha anunciat, a més, que durant les pròximes tres setmanes, en les quals s'aplicaran les restriccions que s'han aprovat aquest dissabte, s'administrarà una xifra rècord d'1,3 milions de vacunes, mig milió de les quals s'inocularan durant els pròxims set dies. Per a la segona setmana de setembre, prop del 80 % de la població a vacunar tindrà la pauta completa. El president ha assegurat que l'objectiu és que el 9 d'octubre hi haja immunització completa de la població.

Tal com ha posat de manifest, a la Comunitat Valenciana s'han administrat fins ara més de 6,3 milions de dosis contra el coronavirus; més de 3 milions de persones compten ja amb la pauta completa de vacunació, un 68 % de la població a vacunar, i més del 80 % té una dosi administrada. A més, aquesta setmana comença a vacunar-se els joves de 12 a 16 anys, l'última franja d'edat de la població per a la qual s'ha aprovat la vacuna.

Quant a les restriccions, en concret, el toc de queda selectiu afecta 68 municipis que concentren 2.694.376 persones (per províncies, 940.290 a Alacant, 294.846 a Castelló i 1.459.240 a València). En aquestes mateixes poblacions, es limiten, a més, les reunions socials a un màxim de 10 persones, excepte si es tracta de convivents o de dos nuclis de convivència. Aquesta mesura s'aplica a les reunions en domicilis i espais d'ús privat i en espais d'ús públic, tant si són tancats com a l'aire lliure.

Localitats afectades per les restriccions

Les localitats afectades per la restricció de la mobilitat nocturna entre la 01.00 i les 06.00 hores de la matinada, i per la limitació a 10 persones de les reunions socials, són 27 a la província d'Alacant: l'Alfàs del Pi, Alacant, Almoradí, Altea, Aspe, Benidorm, Calp, el Campello, Cocentaina, Dénia, Dolores, Finestrat, Xàbia, Monforte del Cid, Monòver, Mutxamel, Novelda, la Nucia, Onil, Pedreguer, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada, la Vila Joiosa i Villena.

A la província de València, les localitats amb toc de queda i limitació en reunions socials són 32: Alboraia, l'Alcúdia de Crespins, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benigànim, Buñol, Canals, Cheste, Xirivella, l'Eliana, Gandia, Godella, Guadassuar, Manises, Massanassa, Mislata, Montserrat, l'Olleria, Picassent, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sueca, Torrent, Turís, València, Vilamarxant i Castelló.

Finalment, els 9 municipis de la província de Castelló amb limitació de la mobilitat nocturna i de les reunions socials són Alcalà de Xivert, l'Alcora, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Peníscola, Segorbe i la Vall d'Uixó.

Aforaments

Aquestes noves mesures compten amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia. A més, la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19 ha acordat prorrogar en tota la Comunitat Valenciana altres mesures ja vigents, com la limitació al 50 % de l'aforament màxim en espectacles i celebracions en interiors, que, a més, hauran de concloure abans de les dotze i mitja de la nit; els esdeveniments en recintes esportius, amb un màxim de 1.500 persones, així com les piscines recreatives.

També segueix vigent l'ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupacions de taules en espais d'hostaleria i restauració a l'aire lliure i terrasses. En l'interior, l'ocupació de taules continua sent d'un màxim de 6 persones per taula o agrupacions de taules, excepte convivents.

Com a novetat, els aforaments per a la celebració d'esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure, tant esportius com d'oci, passen de 2.000 a 3.000 persones. En el cas que es puguen establir divisions de l'espai, es permetrà establir quatre sectors diferenciats amb 1.000 persones cada u.

A més, continua suspesa l'activitat pròpia de discoteques, sales de ball i bars de copes amb actuacions musicals en directe, i sense; pubs, i cibercafés, cafés-teatre, cafés-concert i cafés-cantant. Aquests locals sí que poden desenvolupar activitats de restauració i hostaleria.

La limitació del consum de tabac i assimilats es manté, de manera que continua prohibit fumar en la via pública, les terrasses, les platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres.

Sobre el consum d'alcohol, en segueix prohibida la venda durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 7.00 hores de l'endemà.

Finalment, continua sent obligatori l'ús de mascareta en qualsevol espai tancat així com en qualsevol espai a l'aire lliure en què no es puga mantindre la distància de seguretat d'almenys 1,5 metres, excepte grups de convivents.

En la Mesa Interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Arxius relacionats