Ximo Puig anuncia una campanya conjunta amb els clubs de futbol i bàsquet de la Comunitat Valenciana per a impulsar la vacunació i la conscienciació dels joves enfront de la COVID-19

14/07/2021
Ximo Puig anuncia una campanya conjunta amb els clubs de futbol i bàsquet de la Comunitat Valenciana per a impulsar la vacunació i la conscienciac...

- El president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb els presidents dels clubs de futbol de primera divisió de la Comunitat Valenciana i el director general del València Basket
- Destaca la creació d'un grup de treball per a determinar la tornada dels aficionats als partits de futbol la pròxima temporada

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d'una campanya conjunta entre la Generalitat, els clubs de futbol de primera divisió de la Comunitat Valenciana i el València Basket per a impulsar la vacunació i la conscienciació de la joventut enfront de la COVID-19.

Així ho ha traslladat després de la reunió que ha mantingut amb el president del València CF, Anyl Murthy; el president del Llevant UE, Francisco Catalán; el president del Vila-real CF, Fernando Roig; el president de l'Elx CF, Joaquín Buitrago, i el director general del València Basket, José Puentes.

La campanya la protagonitzaran futbolistes i jugadors de bàsquet destacats professionals de les plantilles dels equips valencians, anirà dirigida a la població jove i consistirà a donar a conéixer comportaments saludables i mesures de prevenció per a evitar la propagació del virus, a més de recomanar la vacunació.

El president ha agraït als presidents dels clubs de futbol de primera divisió i al València Basket la "magnífica voluntat" i la col·laboració que desenvolupen per a "generar una aliança en favor de la vacunació i tot el procés de retrobament emocional".

Puig ha destacat que el futbol i el bàsquet "són esports que atrauen moltíssimes persones, especialment persones joves". Per això, ha assenyalat que "realitzarem una campanya conjunta amb els clubs per a afavorir la vacunació, així com conscienciar els i les joves sobre la necessitat de dur a terme comportaments saludables enfront del coronavirus".

Tornada a les grades

D'altra banda, el president també ha avançat que es posarà en marxa un grup de treball per a determinar la tornada dels aficionats als partits de futbol la pròxima temporada, sempre en condicions de màxima seguretat i en funció de l'evolució de la pandèmia.

En concret, en la reunió amb els clubs s'ha abordat tant el que té a veure amb els aforaments com les condicions de seguretat, perquè els espectadors puguen acudir al futbol amb totes les garanties, que s'establiran en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques. Així mateix, ha assenyalat que també es tindran en compte les condicions generals que puga plantejar la lliga espanyola.

En aquest sentit, el president ha destacat la "receptivitat dels clubs per a fer d'aquesta operació de retorn al futbol una operació d'èxit i de conscienciació general per a la superació de la pandèmia" i ha reiterat que la voluntat de la Generalitat és que hi puga accedir tot el públic que siga possible, "si les condicions ho permeten i sempre complint amb totes les mesures de seguretat".

Arxius relacionats