Bravo adverteix que el botelló serà considerat una falta greu multada amb fins a 30.000 euros

09/07/2021
Bravo adverteix que el botelló serà considerat una falta greu multada amb fins a 30.000 euros

- La consellera insta les policies locals i la resta de les forces de seguretat a extremar la vigilància en els llocs de més afluència
- La mesura busca "un efecte dissuasiu", perquè "el 10 % dels joves que s'han contagiat de COVID-19 pateixen seqüeles molt importants"
- Les modificacions legislatives aprovades aquest divendres prohibeixen el consum col·lectiu de qualsevol classe de beguda en la via pública, així com la venda d'alcohol a partir de les 20 hores, en tota la Comunitat ValencianaLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el botelló serà considerat "una infracció greu amb multes que van des de 601 a 30.000 euros", després d'aprovar-se, en el Ple del Consell d'aquest divendres, el decret llei que modifica el règim sancionador contra els incompliments de les mesures contra la COVID-19.

Així s'ha expressat la consellera al final de la reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual també han participat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; els màxims responsables del Cos de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències; així com l'alcalde de València, Joan Ribó, representants dels ajuntaments d'Alacant, Castelló de la Plana i Elx, i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

En la sessió de treball, s'ha informat sobre la modificació del Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, pel qual s'estableix el règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció contra la COVID-19, que entrarà en vigor l'endemà de publicar-se en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV).

En concret, la norma prohibeix el consum col·lectiu de qualsevol classe de beguda en la via pública o altres espais oberts al públic, quan l'autoritat inspectora constate que s'impedeix o es dificulta l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal.

A més, es qualifica d'infracció greu la participació, i, de molt greu, l'organització de reunions, festes o qualsevol altra classe d'acte equivalent, de caràcter privat o públic, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones, quan també "es constate, per l'autoritat inspectora, que les circumstàncies de la celebració impedisquen o dificulten l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal".

D'altra banda, el decret inclou la modificació de la Llei de salut pública, que permetrà avançar la prohibició de la venda de begudes alcohòliques en supermercats i botigues al detall a partir de les 20.00 hores.

Aquestes mesures s'apliquen a tot el territori de la Comunitat Valenciana, independentment de si hi ha o no toc de queda en els municipis de més incidència de la COVID-19.

Efecte dissuasiu entre els joves

La consellera ha explicat que "en aquesta mena de festes i de reunions és on tenim l'índex més alt de contagis, per la qual cosa el denominat 'botelló' està convertint-se en un gran factor de risc". Bravo ha justificat, d'aquesta manera, la necessitat de considerar el botelló com una infracció greu i d'establir multes quantioses.

Per a la consellera, la mesura busca "un efecte dissuasiu entre els joves, perquè, encara que confiem en ells, hem de recordar-los que el virus ataca a tots i que el 10 % dels joves que es contagien tenen seqüeles molt importants". Per això, Gabriela Bravo ha apel·lat a la seua responsabilitat i ha mostrat la seua confiança amb el fet que "compliran les mesures sanitàries".

La consellera ha demanat la màxima col·laboració a les forces i cossos de seguretat de l'Estat i, especialment, a la Policia Local, "perquè són precisament els ajuntaments els que coneixen els llocs de més afluència de joves".

Finalment, Bravo ha assenyalat que "no podem consentir que les festes es traslladen a altres espais on no hi ha la possibilitat de controlar els aforaments ni de dur a terme cap mena de mesura sanitària, sobretot el distanciament social".

Arxius relacionats