Ximo Puig avança una setmana rècord en el procés de vacunació per a iniciar el mes decisiu en la immunització

30/05/2021
Ximo Puig avança una setmana rècord en el procés de vacunació per a iniciar el mes decisiu en la immunització

- El president avança que s'inocularan 351.000 vacunes la setmana que ve, a la fi de la qual s'assoliran els tres milions de dosis administrades
- Puig demana a la ciutadania que no relaxe les mesures davant d'un possible repunt dels contagis per a evitar fer passos arrere en la lluita contra la pandèmia

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que durant la setmana que ve s'inocularan 351.000 vacunes, una xifra rècord des que es va iniciar a la darreria de desembre de l'any passat el procés de vacunació a la Comunitat Valenciana.

El president ha insistit en el fet que juny és el mes clau per a la vacunació de cara a assolir com més prompte millor un grau d'immunitat entre els valencians i valencianes que permeta afrontar la recuperació econòmica amb seguretat.
"Aquest increment del ritme permetrà arribar a la fi de la setmana amb tres milions de dosis administrades a la Comunitat Valenciana", ha destacat Puig.

Extremar la prudència

El president de la Generalitat ha fet una crida a la ciutadania perquè no relaxe la prudència i el compliment de les normes de protecció, perquè "el virus hi continua estant i en els últims dies hem notat un lleuger augment que hem de parar".

"Cal ser conscients que encara seguim en pandèmia i que les últimes mesures que permeten més mobilitat poden propiciar un augment de contagis", ha assenyalat Puig.

"No podem fer passos arrere, perquè seria molt negatiu, i si volem arribar a les portes de l'estiu amb la situació que tenim cal continuar combinant la vacunació amb la prevenció", ha insistit el president.

Detall de la vacunació de la setmana que ve

El detall de la vacunació prevista per part de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a aquesta setmana és el següent:

· Pfizer: s'administraran més de 124.000 vacunes als col·lectius de 66 anys, o més, que estaven pendents de la segona dosi. També s'administraran 160.000 primeres dosis d'aquesta vacuna a persones entre 50 i 59 anys.

· Moderna: 16.000 primeres dosis a persones de 50 a 59 anys. També 2.500 dosis a persones d'alt risc.

· Janssen: 36.000 primeres dosis a persones entre 50 i 59 anys.

· AstraZeneca: 10.000 primeres dosis a persones entre 60 i 66 anys.

La resta, que arriba a les 351.000 vacunes, s'administrarà a més d'una dotzena de col·lectius en quantitats més reduïdes.

Arxius relacionats