Ximo Puig anuncia que el 7 de juny començarà la vacunació de 50.000 treballadors de mig centenar d'empreses

27/05/2021
Ximo Puig anuncia que el 7 de juny començarà la vacunació de 50.000 treballadors de mig centenar d"empreses

- El president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb el president de la CEV, representants de sindicats i responsables d'empreses per a planificar-ne la col·laboració en el procés d'immunització
- S'establiran 20 punts de vacunació en empreses grans i un punt en el Centre Portuari d'Ocupació del port de València
- La Comunitat Valenciana és la primera autonomia a posar en marxa la col·laboració publicoprivada en la vacunació contra la COVID-19

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir del 7 de juny començarà la immunització contra la COVID-19 de 50.000 treballadors de mig centenar d'empreses, en 21 punts de vacunació ubicats en les seues pròpies seus.

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb el president de la CEV, Salvador Navarro; la presidenta de la Fundació CEOE, Fátima Báñez; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; així com representants d'organitzacions sindicals i responsables de les empreses que participen en el procés de vacunació.

En el transcurs de l'acte, el president ha explicat que la col·laboració de les empreses en la immunització dels seus treballadors s'emmarca en l'acord subscrit el mes de març passat entre la Generalitat, la Fundació CEOE i la CEV per a mitigar els efectes adversos derivats de la COVID-19, denominat pla Sumem 'Salut + Economia'.

A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana és la primera autonomia a posar en pràctica aquest acord que permet "sumar nous aliats" per a "accelerar al màxim" el procés de vacunació massiva com a "pas imprescindible per a la normalització".

Cal destacar que els punts de vacunació, en la primera fase del procés, es troben ubicats en 21 empreses grans, però atendran tant les seues plantilles com les d'una trentena de filials i subcontractes.

Exemple de col·laboració publicoprivada

Durant la seua intervenció, el president ha valorat l'acord, que ha qualificat d'exemple de col·laboració publicoprivada, que se sustenta en la "cohesió i el diàleg social". En aquest sentit s'ha referit a la voluntat d'acord que hi ha hagut durant tota la pandèmia per part dels agents socials, "la qual cosa ha donat uns resultats molt positius també en la manera d'enfocar l'eixida de la crisi", ha manifestat.

El cap del Consell ha destacat que el gran actiu per a la recuperació és la vacunació, per la qual cosa l'acord tracta de tindre "ben lubricada" la col·laboració publicoprivada, perquè, "en la mesura que tinguem més dosis, puguem accelerar més aquest procés".

Així mateix ha explicat que l'acord permet a l'Administració comptar amb un agent més en el procés de vacunació, amb espais sanitaris i experiència prèvia en campanyes com la de la grip i, per la seua banda, les empreses es podran beneficiar de la millora organitzativa i horària que els suposa la comoditat de vacunar les respectives plantilles en la seua pròpia seu.

En aquest sentit, ha assegurat que s'afavoreix la "capil·laritat" de la vacunació, ja que s'arriba als treballadors i treballadores en les seues pròpies empreses i "avancem més ràpidament".

Finalment, el president ha insistit en el fet que, a pesar de les baixes xifres de contagis registrades a la Comunitat Valenciana, "on fa 10 setmanes que estem amb una incidència per davall de 50", encara "estem en estat de prevenció". Per això, ha llançat un missatge de prudència per a "no desfer tot el camí caminat", ha conclòs.

Calendari per grups d'edat

Quant al procés, la vacuna s'administrarà seguint el calendari previst per grups d'edat i els protocols establits per la Conselleria de Sanitat, que distribuirà les dosis i les xeringues d'un sol ús, a més d'oferir cursos gratuïts sobre inoculació de les dosis al personal sanitari de les empreses.

Per la seua banda, les empreses aportaran els centres i els serveis de prevenció sanitària que tenen, així com el seu personal mèdic i sanitari, i s'ocuparan de vacunar les respectives plantilles, així com les de les seues filials i subcontractes, en el cas que formen part d'un grup empresarial.

Empreses amb punts de vacunació

La primera fase de la vacunació es durà a terme entre el 7 i el 14 de juny en 20 punts de vacunació en empreses grans i un punt al Centre Portuari d'Ocupació del port de València.

En concret, les empreses que habilitaran punts de vacunació són ArcelorMittal, a Sagunt, on es vacunarà els treballadors de les 6 filials del grup; El Corte Inglés, que habilitarà un punt de vacunació a València i un altre a Alacant; Ford España, a Almussafes; Altadia, a Vila-real, on també se subministrarà la vacuna als empleats de les 7 filials i subcontractes que té, i Mercadona, que tindrà punts de vacunació a Castelló, Gandia, Paterna, Riba-roja, Alacant i San Isidro.

Així mateix, Power Electronics, a Llíria; Agricultores de la Vega de València, a Paiporta; Torrecid, a Castelló, on es vacunarà els empleats de les 7 filials i subcontractes que té; Iberdrola España, amb punts de vacunació a València i Cofrentes; Ice Cream Factory Comaker, a Alzira; Grup Dr. Franz Schneider, a Alzira, on també vacunaran treballadors de les 9 filials i subcontractes que té; Empresa Municipal de Transports, a València, i Urbaser.

A més, al Centre Portuari d'Ocupació de València es vacunarà el personal d'estiba, així com la plantilla de COSCO; Mediterranean; APM Terminals; Valencia Terminal Europa; Transmediterránea; Terminal Marítima de Graneles, i Randstad.

Arxius relacionats