Ximo Puig anuncia que la limitació de la mobilitat es redueix entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i l'hostaleria tancarà a les 00.30 hores

22/05/2021
Ximo Puig anuncia que la limitació de la mobilitat es redueix entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i l"hostaleria tancarà a les 00.30 hores

- El president de la Generalitat avança que aquesta serà l'última quinzena amb toc de queda després de set mesos, "si la situació no canvia"
- "Continuem avançant en la vacunació i aquesta setmana posarem 250.000 dosis més"
- Ximo Puig presideix la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, després d'haver rebut l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha aprovat les noves mesures de control enfront de la COVID-19, entre les quals destaquen la de reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i la de retardar el tancament de l'activitat hostalera a les 00.30 hores.

Aquestes mesures entraran en vigor a les 0.00 hores de dilluns, 24 de maig, i seran aplicables fins al dilluns 7 de juny inclòs.

"La decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia, però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda", ha assenyalat Ximo Puig.

Després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19, celebrada aquest dissabte, el president de la Generalitat ha traslladat que s'amplia l'aforament al 75 % de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportius, culturals o socials). En el cas d'espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones, i en espais oberts, de fins a 4.000 (en els dos casos, en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Ximo Puig ha indicat que aquestes mesures responen a la intensificació de la fase d'obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. "Hem anat obrint, i la nostra situació ha continuat millorant", ha indicat. En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en 14 dies) i les hospitalitzacions s'han reduït en un 54 %.

Quasi 2,5 milions de dosis administrades

El president de la Generalitat ha subratllat que, mentre avança l'obertura progressiva, "la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centrarem tots els esforços". I ha destacat que acabarem aquesta setmana amb quasi dos milions i mig de dosis administrades i quasi el 40 % de valencians i valencianes amb, almenys, una dosi. La previsió per a la setmana que ve és administrar 250.000 dosis.

En aquests moments, ha destacat, ja s'estan vacunant les persones majors de 50 anys, un grup d'edat que acabarà el 15 juny. A partir d'aquesta data es començaran a immunitzar les persones d'entre 40 i 50 anys, mentre que al juliol serà el torn de les majors de 30 anys.

A més del president de la Generalitat, en la reunió de la taula interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Arxius relacionats