La Generalitat demana als ajuntaments de les zones costaneres que extremen el control del compliment de les mesures sanitàries aquest cap de setmana

12/05/2021
La Generalitat demana als ajuntaments de les zones costaneres que extremen el control del compliment de les mesures sanitàries aquest cap de setmana

- El president s'ha reunit amb alcaldes i alcaldesses de municipis turístics per a coordinar la vigilància del seguiment de les mesures contra la COVID-19
- Gabriela Bravo subratlla la importància de coordinar-se a través de les juntes locals de seguretat


València.
La Generalitat ha demanat als alcaldes i alcaldesses d'una trentena de municipis del litoral i de les tres capitals de província que accentuen el control i la vigilància del compliment de les mesures sanitàries durant aquest cap de setmana, el primer després de l'alçament del tancament perimetral.

Aquesta és la petició que ha fet el president de la Generalitat, Ximo Puig, dimecres en la reunió mantinguda al Palau amb alcaldes i alcaldesses de municipis turístics per a coordinar la vigilància del seguiment de les mesures contra la COVID-19.

A la reunió han assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; representants dels tres ajuntaments de les capitals de província, entre ells l'alcalde de l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, el primer tinent d'alcalde de Castelló de la Plana, David Donate, i el regidor de Protecció Ciutadana de Va-lència, Aarón Cano; així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i una trentena d'alcaldes i alcaldesses de muni-cipis costaners valencians.

Bravo ha traslladat als màxims i les màximes responsables municipals la importància de convocar les juntes locals de seguretat per a la coordinació i organització de tots els efectius policials. "Els ajuntaments són els que millor coneixen els llocs estratègics i de major afluència de visitants, en especial, de gent jove". "Les juntes locals són imprescindibles per a identificar quins són aquests punts i determinar on és necessari reforçar la vigilància policial", ha afegit la consellera.

Tal com ha assenyalat, els ajuntaments saben que tindran el suport de la Generalitat, amb els efectius de la policia adscrita i també dels cossos i les forces de seguretat durant el cap de setmana. En especial, la Policia de la Generalitat col·laborarà en les tasques de control i vigilància en les principals destinacions turístiques, com València, Gandia, Benidorm i Peníscola.

Bravo ha explicat que, des dels ajuntaments, és necessari que es faça arribar a la ciutadania que les restriccions, "cal respectarles".

La titular d'Interior ha assenyalat: "Hem donat una lliçó de ciutadania a Espanya i a Europa. Som el territori que menor incidència té des de fa nou setmanes, i no és una casualitat, és fruit del treball ben fet, però també fruit del gran sacrifici per part d'empresaris de l'oci i de l'hostaleria, i també de la ciutadania".

A la Comunitat Valenciana, "no volem imatges lamentables, com les que vam veure el cap de setmana passat, perquè aquestes imatges no condueixen a la llibertat, sinó a l'UCI, a incrementar la situació hospitalària i, de vegades, condueixen a la mort. Volem apostar per la responsabilitat, el civisme i la solidaritat", ha conclòs Bravo.

Arxius relacionats