La Generalitat insta els alcaldes i alcaldesses de zones turístiques a extremar la vigilància per a assegurar el compliment de les mesures contra la COVID-19 el pròxim cap de setmana

10/05/2021
La Generalitat insta els alcaldes i alcaldesses de zones turístiques a extremar la vigilància per a assegurar el compliment de les mesures contra ...

- Ximo Puig ha presidit una reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 per a preparar i reforçar les actuacions després de l'estat d'alarma i el fi de la perimetració autonòmica
- Gabriela Bravo destaca que cal actuar des de la prevenció i subratlla el comportament responsable de la ciutadania valenciana

La Generalitat instarà aquest dimecres els alcaldes i alcaldesses dels municipis turístics, i de les capitals de província de la Comunitat Valenciana, a extremar les mesures de control i vigilància perquè el pròxim cap de setmana es complisquen les mesures de seguretat sanitària contra la COVID-19.

Així s'ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat que ha presidit aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual han participat responsables de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, dels diversos cossos i forces de seguretat de l'Estat, d'Emergències i Protecció Civil i de la Policia de la Generalitat, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

Durant la reunió, el president ha agraït a les Forces Armades i Forces i Cossos de Seguretat el treball que han exercit durant tot aquest període, "perquè, gràcies a la seua col·laboració, lleialtat i professionalitat, s'han assolit aquests bons resultats".

En declaracions al termini de la reunió, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mostrat la preocupació de la Generalitat davant del pròxim cap de setmana, el primer sense perimetració, i ha recordat que tots els i les visitants són benvinguts a la Comunitat Valenciana, "però han de complir les normes".

Gabriela Bravo ha explicat que la Conselleria instarà els municipis valencians a convocar les respectives juntes locals de seguretat per a coordinar amb les policies locals el compliment de les mesures sanitàries contra el coronavirus, en aquells llocs on cada ajuntament preveja la necessitat de reforçar la vigilància i augmentar els controls d'aforament. "L'actuació de la Policia Local en coordinació amb la resta de forces de seguretat és essencial en aquesta tasca de prevenció i control, per a poder continuar avançant fins que la COVID-19 desaparega", ha remarcat Bravo.

La titular de Justícia i Interior ha agraït a la ciutadania valenciana el bon comportament que ha tingut fins ara, que ha permés que durant les últimes setmanes la Comunitat siga l'autonomia amb la incidència acumulada més baixa. Bravo s'ha referit especialment a les persones joves, a les quals ha demanat que seguisquen comportant-se amb responsabilitat, especialment de cara el cap de setmana.

A més de reforçar els controls de les mesures de seguretat sanitària per part dels diversos ajuntaments i les forces i cossos de seguretat, el 112 de la Comunitat Valenciana augmentarà el personal de sala per a poder atendre la quantitat de telefonades que s'hi puguen produir per l'augment de la mobilitat ciutadana.

Arxius relacionats