Sanitat ampliarà a 124 els punts de vacunació contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana

29/04/2021
Sanitat ampliarà a 124 els punts de vacunació contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana

- Barceló: "La Comunitat Valenciana té capacitat per a administrar 500.000 vacunes cada setmana"


La Comunitat Valenciana ampliarà a partir del pròxim 24 de maig a 124 els punts de vacunació. Aquest increment de punts permetrà, sobretot, desplaçaments més curts a les persones que s'han de vacunar i una administració més àgil de les dosis que arriben setmanalment.

L'objectiu d'aquesta nova distribució de punts (que implica mantindre oberts tots els actuals), segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, és "acostar encara més la vacunació a tots els ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que puguem administrar totes les dosis que arriben a la Comunitat per a protegir, com més prompte millor, les 4.269.305 persones que han de ser vacunades".

Davant de l'increment en la quantitat de dosis que rebrà la Comunitat Valenciana, la Conselleria ha previst utilitzar 124 punts de vacunació. Aquest pla, a més, permet garantir la continuïtat del funcionament normal dels centres d'Atenció Primària i hi evita la possible aglomeració de persones, de manera que s'assegura el compliment de la disposició de circuits diferenciats i distàncies de seguretat, entre altres mesures preventives.

En aquests punts de vacunació s'agruparan els ciutadans i ciutadanes de 328 municipis, mentre que en els 214 restants, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es vacunaran, tal com s'està fent ara, en els seus propis centres de salut.

Aquest augment de punts de vacunació, ampliable fins a 161 punts, consolida la Comunitat Valenciana com una autonomia "amb capacitat per a administrar 500.000 vacunes cada setmana", ha assegurat Barceló, que ha destacat també la importància de respectar l'horari per a evitar aglomeracions i ha sol·licitat la col·laboració de les persones citades perquè acudisquen a l'hora assignada, sense avançar-se, i així agilitzar el procés.

Arxius relacionats