Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana que ve 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19

29/04/2021
Ximo Puig anuncia que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana que ve 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19

- El president ha subratllat que es tracta de l'enviament setmanal més elevat des que es va iniciar, fa quatre mesos, el procés de vacunació de la ciutadania
- És una "bona notícia" que permetrà accelerar el ritme d'immunització, ha assenyalat el president, que ha visitat el punt de vacunació massiva de la Ciudad de la Luz d'Alacant
- En aquestes 18 setmanes s'han administrat 1.574.074 dosis i ja hi ha 411.342 valencians i valencianes que tenen la pauta completa

Alicante. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà la setmana que ve 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19, l'enviament setmanal més elevat des que es va iniciar, fa quatre mesos, el procés d'immunització de la ciutadania.

Es tracta d'una "bona notícia" que permetrà accelerar el ritme d'administració de dosis, ha afirmat el president després de visitar el punt de vacunació massiva ubicat a les instal·lacions de la Ciudad de la Luz d'Alacant.

En concret, tal com ha detallat el president, la farmacèutica Pfizer remetrà 187.200 dosis; AstraZeneca, 168.000 dosis; Moderna, 32.800 dosis, i Janssen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Aquestes vora 400.000 dosis representen una quarta part de totes les dosis que s'han administrat des que, a principi de gener, es va començar a vacunar la població.

Tal com ha detallat Puig, en aquestes 18 setmanes s'han administrat 1.574.074 dosis, amb la distribució provincial següent: 577.998 dosis a Alacant, 185.716 dosis a Castelló i 810.360 dosis a València.

A més, hi ha 411.342 valencians i valencianes que tenen ja la pauta completa, incloent-hi les persones que han rebut la vacuna de Janssen.

Lideratge en el ritme de vacunació

D'altra banda, el ritme de vacunació es manté a la Comunitat per damunt de la mitjana d'Espanya: s'han administrat el 92,7 % de les dosis rebudes, enfront de les 88 % de mitjana. Aquestes xifres estan permetent que la Comunitat lidere, juntament amb Andalusia, el ritme de vacunació, segons ha exposat el president.

Pel que fa a les persones en residències, quasi el 100 % (el 99,8 %) ha rebut ja una dosi i el 93 % ja té les dues. Així mateix, el 100 % de les persones majors de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90 % estan vacunades amb la pauta completa. D'altra banda, en la franja de la població d'entre 70 i 79 anys la cobertura d'una dosi és del 71,9 %, i el 5,8 % d'aquestes persones estan vacunades.

Totes aquestes dades -ha destacat el president- permeten assegurar que s'està avançat en el "gran objectiu d'arribar a l'estiu en la millor situació possible" per a consolidar la recuperació econòmica i social. En aquest sentit, ha subratllat que s'està en disposició d'arribar al mes juny amb totes les persones majors de 60 anys vacunades almenys amb una dosi.

Universalització de les vacunes

El president ha insistit, a més, en el fet que la vacunació és un actiu fonamental per a la recuperació i que s'ha d'universalitzar. "Davant d'una pandèmia global, cal donar una resposta global", ha defensat el cap de l'executiu, que ha avançat que tornarà a plantejar la setmana que ve aquesta reivindicació davant del Comité de les Regions.

El responsable del Consell ha indicat, d'altra banda, que confia que els laboratoris complisquen amb els seus compromisos i mantinguen en les setmanes successives els subministraments establits.

Puig ha agraït als equips de vacunació la seua professionalitat i ha afegit que la societat valenciana "ha demostrat tindre una gran maduresa i un gran compromís col·lectiu" en el compliment de les normes sanitàries, la qual cosa ha permés que la Comunitat Valenciana siga durant sis setmanes l'autonomia amb la taxa d'incidència més baixa.

Arxius relacionats