La Comunitat Valenciana ja compta amb més persones immunitzades per la vacuna contra la COVID-19 que contagiades

27/04/2021
La Comunitat Valenciana ja compta amb més persones immunitzades per la vacuna contra la COVID-19 que contagiades

- Un total de 394.281 persones han completat el procés d'immunització, mentre que 389.706 s'han contagiat
- Un 35,59 % de la població que cal vacunar a la Comunitat Valenciana ja té posada almenys una dosi i el 9,24 % té la pauta completaLa quantitat de persones que han rebut la pauta òptima de vacunació contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana ja supera el total de persones que s'han contagiat des de l'inici de la pandèmia. En concret, un total de 394.281 persones han completat el procés d'immunització, mentre que 389.706 han contret la infecció per SARS-CoV-2 des que es va declarar la pandèmia.

La Comunitat Valenciana disposa actualment de quatre vacunes: dos d'ARNm (Comirnaty de BioNTech/Pfizer i Moderna), la vacuna de vectors Vaxzevria d'AstraZeneca i la del laboratori Janssen (filial europea de Johnson & Johnson), que va començar a arribar la setmana passada.

El total de dosis administrades, tenint en compte les quatre farmacèutiques, ascendeix a 1.519.428. Ja que l'Estratègia nacional de vacunació exclou de moment la població infantil i adolescent fins a 16 anys com a grup a vacunar (entre altres motius perquè les vacunes autoritzades no disposen de resultats del seu ús en aquesta població), un 35,59 % de la població a vacunar de la Comunitat Valenciana ja té posada almenys una dosi, que ofereix prop d'un 70 % de protecció. Un 9,24 % té la protecció òptima.

El grau màxim de protecció no s'assoleix de manera immediata després de l'última punxada. En el cas de Pfizer/BioNTech, s'obté transcorreguts 7 dies després de la segona dosi; amb la vacuna anti-COVID-19 de Moderna, 14 dies després de la segona dosi; amb la vacuna d'AstraZeneca, 28 dies després de la segona dosi, i amb la vacuna de Janssen, 14 dies després d'administrar-la.

Arxius relacionats