La Policia de la Generalitat triplicarà la seua presència a les zones recreatives de l'interior per a controlar el compliment de les mesures contra la COVID-19

30/03/2021
La Policia de la Generalitat triplicarà la seua presència a les zones recreatives de l"interior per a controlar el compliment de les mesures contr...

- Es posarà en marxa la campanya 'Pasqua segura', destinada a impulsar la conscienciació social de cara als pròxims dies de vacances
- Ximo Puig ha presidit la reunió de la comissió de seguretat per a preparar les actuacions davant de Setmana Santa i Pasqua
- Gabriela Bravo assegura que, tot i que la Comunitat té la incidència més baixa d'Espanya, "no ens podem relaxar", i reclama màxima prudència per a evitar aglomeracions i incendis forestals

València. La Policia de la Generalitat triplicarà la seua presència a les zones recreatives i als paratges naturals de l'interior de la Comunitat Valenciana durant les pròximes vacances de Setmana Santa i Pasqua per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària contra la COVID-19.

Així s'ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat que ha presidit aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual han participat responsables de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, del Cos de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat.

Després de la trobada, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat, a més, que la Generalitat posarà en marxa la campanya 'Pasqua segura', destinada a impulsar la conscienciació social de cara als pròxims dies de vacances. "És important transmetre a la població que podem fer tota mena d'activitats durant aquests dies festius, però tot això s'ha de fer sempre des de la responsabilitat individual, perquè gaudir d'uns quants dies de descans és compatible amb la prevenció i la prudència", ha assenyalat Gabriela Bravo.

La campanya busca traslladar que és responsabilitat de tots i totes respectar les quatre mesures bàsiques de seguretat: higiene de mans, distància, mascareta i ventilació; i també recordarà les restriccions establides per a les reunions: quatre persones en espais públics i el nucli familiar en els privats.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que, tot i que la Comunitat Valenciana "té la incidència més baixa d'Espanya, cinc vegades inferior a la mitjana, així com les dades més positives d'Europa, no podem relaxar-nos". Per aquest motiu, la reunió ha servit per a coordinar el dispositiu davant de la perspectiva que més de 700.000 persones acudisquen durant aquests dies a les zones recreatives de l'interior de les tres províncies a gaudir del patrimoni natural valencià.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que la Policia Autonòmica mobilitzarà el 65 % de tots els seus efectius, en coordinació amb les policies locals, la Guàrdia Civil i el personal de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, en 50 municipis de les tres províncies per a cobrir 52 àrees recreatives de 19 parcs naturals i cinc zones d'acampada.

Tot això suposa triplicar el seu desplegament ordinari "per a controlar el compliment de les mesures anti-COVID així com per a la prevenció d'incendis forestals". "No podem oblidar que la presència massiva de visitants en aquestes àrees naturals suposa també un greu risc per al nostre patrimoni natural", ha indicat.

La consellera també ha explicat que la Generalitat enviarà els detalls d'aquest operatiu a les juntes locals de seguretat dels municipis on s'espera més afluència de visites per a coordinar les accions.

Arxius relacionats