Sanitat preveu administrar 159.000 dosis de vacunes contra la COVID-19 aquesta setmana

15/03/2021
Sanitat preveu administrar 159.000 dosis de vacunes contra la COVID-19 aquesta setmana

- S'inicia la vacunació de professionals del Servei d'Ajuda a Domicili i d'atenció primària dels Serveis Socials d'ajuntaments
- El ritme de vacunació s'accelera amb la inoculació de més del doble de dosis que la setmana passadaLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua aquesta setmana amb la campanya d'immunització contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana, tal com preveu l'estratègia de vacunació. Aquest dilluns s'inicia el procés per a les treballadores i treballadors del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) i d'atenció primària dels Serveis Socials dels ajuntaments. En total, aquesta setmana, s'ha previst inocular a diversos col·lectius 158.840 dosis, més del doble que la setmana passada.

Es continuarà administrant la vacuna a persones amb gran discapacitat, majors de 80 anys i sanitaris. També es vacunarà treballadors i treballadores dels Serveis Socials. Una gran part d'aquests col·lectius rebran la vacuna del laboratori Pfizer, al voltant de 56.710 dosis en total.

D'altra banda, aquesta setmana s'han destinat un total de 17.350 dosis de Moderna per a vacunar també persones de 80 anys, o més; pacients ingressats majors de 80 anys o grans dependents en centres de llarga estada, i per a continuar amb la immunització de sanitaris d'hospitals públics.

Finalment, hi ha previstes 84.780 dosis de la vacuna d'AstraZeneca per a professionals de Serveis Socials, treballadors i treballadores d'institucions penitenciàries i personal de centres educatius.

L'assignació de vacunes s'ha fet, com sempre, tenint en compte la necessitat de garantir l'administració de les segones dosis dins dels terminis establits per a cada una de les vacunes i la disponibilitat de subministraments que serveixen els laboratoris.