Ximo Puig destaca que tot està preparat perquè aquest dilluns s'inicie la vacunació del professorat i de la resta del personal dels centres educatius de la Comunitat Valenciana

14/03/2021
Ximo Puig destaca que tot està preparat perquè aquest dilluns s"inicie la vacunació del professorat i de la resta del personal dels centres educat...

- Es preveu que en 6 dies es vacunen 116.032 persones en 23 municipis distribuïts per tot el territori
- En les dues últimes setmanes ha augmentat més del 40 % el nombre de persones que ja estan immunitzades, és a dir, vacunades amb la pauta completaEl president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que tot està preparat per a començar aquest dilluns la vacunació del professorat i de la resta de personal que treballa als centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell, acompanyat del conseller d'Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà, i de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat l'hospital auxiliar de La Fe, un dels espais en què s'iniciarà la campanya d'immunització de la comunitat educativa.

En concret, es preveu que en 6 dies es vacune 116.032 persones en 23 municipis distribuïts per tot el territori. Entre aquest dilluns i el dijous 18 de març es posarà la primera dosi a 74.000 persones. Es començarà per València i se seguirà per la resta de municipis. A més, la setmana següent s'administraran 42.032 dosis a Castelló i Alacant entre divendres i dissabte.

A la província d'Alacant hi haurà nou municipis on es vacunarà: Dénia, Benidorm, Alacant, Sant Joan d'Alacant, Alcoi, Elda, Elx, Orihuela i Torrevieja. S'administraran 39.780 dosis entre el dijous d'aquesta setmana (el 18 de març) i divendres i el dissabte de la setmana que ve (26 i 27 de març).

A la província de Castelló hi haurà tres municipis en què es vacunarà: Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs. Es posaran 14.081 dosis entre el dijous d'aquesta setmana i divendres i el dissabte de la pròxima (26 i 27 de març).

El president de la Generalitat ha fet també un balanç del procés de vacunació i ha subratllat, en aquest sentit, que una de cada tres dosis s'ha administrat entre aquesta setmana i la passada.

En aquestes dues setmanes també ha augmentat més del 40 % el nombre de persones que ja estan vacunades, és a dir, amb la pauta completa.

De totes les dosis que s'han administrat, se n'ha posat el 67 % a dones (314.089) i el 33 % a homes (158.056).

Per grups d'edat, la majoria de les dosis les han rebut els majors de 80 anys: 150.273. Per darrere, estan les persones entre 45 i 65 anys, fonamentalment personal sanitari i treballadors i treballadores essencials: 148.229.

El tercer grup d'edat amb més persones vacunades és el de la franja situada entre 30 i 44 anys: 105.823.

Arxius relacionats