Ximo Puig trasllada als municipis de més de 50.000 habitants el pla de vacunació generalitzada contra la COVID-19

27/02/2021
Ximo Puig trasllada als municipis de més de 50.000 habitants el pla de vacunació generalitzada contra la COVID-19

- El pla de vacunació s'ha elaborat a partir d'un escenari que preveu administrar, a partir d'abril, 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s'ajustarà als subministraments definitius
- Per a desenvolupar aquesta immunització a gran escala, es definiran tres modalitats de vacunació en funció del nombre d'habitants: menys de 10.000, fins a 50.000 i grans ciutats


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball per videoconferència amb els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

També hi han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

En la reunió, Ximo Puig ha agraït l'esforç que aquestes poblacions han fet els últims caps de setmana en el seguiment de les mesures addicionals de restricció de la mobilitat. "Aquest esforç ha salvat moltes vides i ha alleujat la pressió hospitalària de manera decisiva", ha afegit.

A més, el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat han traslladat als alcaldes i les alcaldesses el pla de vacunació massiva dissenyat pel Consell, en el qual es defineixen els espais i el procés d'immunització.

El pla de vacunació s'ha elaborat a partir d'un escenari que preveu administrar, a partir d'abril, 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s'ajustarà als subministraments definitius. Es vacunarà en 161 municipis.

Per a desenvolupar aquesta immunització a gran escala, es definiran tres modalitats de vacunació en funció del tipus de municipi:

-Menys de 10.000 habitants: en zones annexes als centres de salut i espais municipals.
-Fins a 50.000 habitants: en locals municipals.
-Grans ciutats (València, Castelló de la Plana, Elx i Alacant): hospitals de campanya, grans espais (Ciutat de les Arts i les Ciències, a València; Ciutat de la Llum, a Alacant; IFA, a Elx, i Palau de Congressos, a Castelló de la Plana) i centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació i postvacunació, per a esperar un mínim de 15 minuts abans d'eixir del recinte.

Arxius relacionats