Ximo Puig destaca que la Generalitat ja ha activat 357 milions del Pla Resistir per a garantir la continuïtat de l'activitat econòmica dels sectors més afectats

04/02/2021
Ximo Puig destaca que la Generalitat ja ha activat 357 milions del Pla Resistir per a garantir la continuïtat de l"activitat econòmica dels sector...

- El president de la Generalitat ha presidit la comissió de seguiment sobre les ajudes per a pal·liar els efectes de la pandèmia de COVID-19
- Ha assenyalat que ja s'han realitzat les primeres transferències de les ajudes Parèntesi als 444 ajuntaments adherits

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Generalitat ha activat fins ara més de 357 milions d'euros en ajudes del Pla Resistir, dirigides als sectors econòmics més afectats per la crisi que ha generat la pandèmia de COVID-19.

El cap del Consell ha fet aquest anunci després de la reunió de la comissió de seguiment de les ajudes del Pla Resisitir, en la qual també han participat els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Després de la reunió, Puig ha assegurat que s'està fent tot l'esforç possible perquè "cap empresa viable desaparega" i per a mantindre tots els llocs de treball. Així mateix, ha explicat que l'objectiu és "garantir la continuïtat de l'activitat en aquest parèntesi" fins que es generalitze la vacunació i es "recupere la normalitat en la nostra societat".

El cap del Consell també ha anunciat que s'ha iniciat ja la transferència de les quantitats econòmiques que corresponen als ajuntaments adherits a les ajudes Parèntesi. Cal recordar que aquest paquet d'ajudes assoleix els 160 milions d'euros, 100 dels quals els aporta la Generalitat.

En concret, el president ha assenyalat que actualment ja s'han adherit al pla 444 municipis, que estan rebent els recursos previstos per a poder "arribar a tots els autònoms i les empreses afectades al més ràpidament possible". Aquests recursos permetran distribuir una ajuda de 2.000 euros per a cada autònom i per a cada microempresa, que s'incrementarà en 200 euros addicionals per empleat a càrrec seu d'un màxim de 10.000 euros.

D'altra banda, Ximo Puig ha explicat que s'ha obert hui dijous el termini per a sol·licitar les ajudes, per un import total de 80 milions d'euros, dirigides a empreses i autònoms que pertanguen als sectors més afectats. Les sol·licituds es presenten a través de LABORA i no s'atorguen en funció de l'ordre de registre, sinó segons el codi de classificació nacional d'activitat econòmica (CNAE), per la qual cosa està previst concedir a cada empresa o autònom 600 euros fixos, més 600 euros per treballador o, si és el cas, 300 euros si realitzen mitja jornada.

Noves ajudes

D'altra banda, el president ha anunciat que demà divendres el Consell aprovarà dos decrets d'ajudes nous. D'una banda, una ajuda extraordinària de 300 euros per als autònoms dels sectors més afectats, per a la qual cosa s'ha previst destinar un total de 8 milions d'euros, i, d'altra banda, un nou paquet d'ajudes dirigides al sector del turisme dotat amb 18 milions d'euros, amb la qual cosa es complementaran les ajudes aprovades fins ara.

Per tant, amb l'activació d'aquestes dues ajudes, la Generalitat ja ha posat en marxa els quatre blocs d'ajuda previstos en el Pla Resistir, és a dir les ajudes Parèntesi gestionades pels ajuntaments; les ajudes dirigides a empreses, autònoms i treballadors en situació d'ERTO; els nous instruments financers de l'IVF, entre els quals s'inclou la línia HORECA i els préstecs participatius, i el bloc d'ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia, que s'aprovarà demà.

Arxius relacionats