Sanitat rebrà al març més de 270.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus

04/02/2021
Sanitat rebrà al març més de 270.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus

- Barceló: "Quan concloga el mes de març, hi haurà 300.000 persones vacunades a la Comunitat Valenciana"
- Totes les residències de persones majors i de diversitat funcional hauran rebut, almenys, la primera dosi la setmana que veLa Comunitat Valenciana rebrà durant el mes de març un total de 272.610 dosis de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus, segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. L'1 de març, la farmacèutica enviarà 52.650 dosis de la vacuna, i la resta de setmanes augmentarà els enviaments a 54.990. Aquesta vacuna estarà dirigida als col·lectius de persones de més de 80 anys.

La firma AstraZeneca ja ha confirmat que enviarà un total d'1,8 milions de dosis durant aquest mes de febrer a Espanya, tot i que encara no s'ha concretat el repartiment per comunitats autònomes. Per la seua banda, Moderna farà un lliurament per a la setmana que ve de 8.700 dosis. A la Comunitat Valenciana, aquestes vacunes es destinaran, de moment, al personal sanitari i es reservaran les dosis de Pfizer per a les persones majors de 80 anys.

Amb aquestes xifres, la planificació per a la setmana que ve de la Conselleria de Sanitat implica concloure el procés d'administració de segones dosis a les persones que els corresponga (que van rebre la primera tres setmanes abans) i continuar avançant a més ritme en la vacunació del personal sanitari, tant públic com privat.

D'altra banda, la previsió és que en la major part de residències de persones majors i de diversitat funcional s'hagen administrat les dues dosis de la vacuna i que totes hagen rebut, almenys, la primera dosi durant la setmana que ve.

Fins ara, la Comunitat Valenciana ha rebut 182.690 dosis de la vacuna, 174.501 de les quals s'han administrat ja, la qual cosa suposa un 95,5 %. Barceló ha destacat que, amb l'increment d'enviaments per part de les farmacèutiques, "aconseguirem l'objectiu que quan acabe el mes de març hi haja 300.000 persones vacunades a la Comunitat Valenciana".