Ximo Puig avança que 167 municipis s'han adherit en 72 hores a les ajudes del Pla Resistir, destinades als sectors més afectats per la pandèmia

30/01/2021
Ximo Puig avança que 167 municipis s"han adherit en 72 hores a les ajudes del Pla Resistir, destinades als sectors més afectats per la pandèmia

- El president ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball amb els responsables de les diputacions d'Alacant, Castelló i València i amb el president de l'FVMP per a impulsar aquestes ajudes
- Subratlla que la Generalitat ha posat en marxa el pla més important d'ajudes de totes les comunitats autònomes i que, amb una dotació econòmica de quasi 400 milions d'euros, donarà suport als sectors més afectats per les restriccions

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que en menys de 72 hores un total de 167 municipis de tota la Comunitat Valenciana s'han adherit ja a les ajudes que permetran pagar a treballadors i treballadores autònoms, i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia, un mínim de 2.000 euros i 200 euros per cada treballador o treballadora que tinguen contractats.

Ximo Puig ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball amb els presidents de les diputacions d'Alacant, Castelló i València, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a impulsar les ajudes del Pla Resistir.

En la trobada han participat també el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el director general d'Administració Local, Toni Such; la directora general del Gabinet del President, Esther Ortega, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

La distribució per províncies dels 167 municipis és la següent: 67 pertanyen a la província de València; 46, a la d'Alacant, i 54, a la de Castelló. En els pròxims dies, i a mesura que els òrgans municipals corresponents ho aproven, s'espera que tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana s'adherisquen a aquestes ajudes.

En tot cas, el president Ximo Puig ha avançat que a l'inici d'aquesta setmana que ve la Generalitat transferirà la seua aportació als ajuntaments que ja ho han sol·licitat. Seran quasi 30 milions dels 100 que aportarà el Consell a tots els ajuntaments.

Puig també ha informat que les diputacions també s'han compromés a signar els convenis adequats de la manera més ràpida possible, perquè les seues aportacions a aquestes ajudes Parèntesi del Pla Resistir arriben com més prompte millor a autònoms i autònomes i a les empreses.

Les ajudes Parèntesi estan dotades amb 160 milions d'euros, dels quals la Generalitat aporta 100 milions; les diputacions, 36 milions (proporcionalment al nombre de treballadors i treballadores per compte propi i empreses que tinguen en la seua província), i els ajuntaments, 24 milions.

En el moment en què els ajuntaments reben les aportacions podran començar a distribuir les ajudes de manera ràpida i àgil, gràcies al protocol que va incloure la Generalitat en el decret llei que regula aquestes aportacions econòmiques, que serà igual per a tots els municipis. De fet, el director general d'Administració Local, Toni Such, ha mantingut aquesta setmana reunions telemàtiques amb tots els alcaldes de la Comunitat Valenciana per a agilitzar tot el procés.

Puig ha recordat que la Generalitat ha posat en marxa el pla més important d'ajudes de totes les comunitats autònomes i que, amb una dotació econòmica de quasi 400 milions d'euros, donarà suport als sectors més afectats per les restriccions a què obliga la lluita contra la pandèmia, als treballadors i treballadores afectats per un ERTO i a totes les empreses que hagen vist compromesa la viabilitat per la crisi, per a evitar que desapareguen i garantir el futur tant de la companyia com dels llocs de treball.

Arxius relacionats