La Conselleria de Política Territorial reforçarà les accions informatives sobre les restriccions de mobilitat en municipis de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana

27/01/2021
La Conselleria de Política Territorial reforçarà les accions informatives sobre les restriccions de mobilitat en municipis de més de 50.000 habita...

- Arcadi España assenyala que s'actuarà "en col·laboració permanent amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències" per a "garantir la seguretat de les persones usuàries" i el compliment de les limitacions que entren en vigor aquest divendres a les 15.00 hores
- El personal auxiliar COVID-19, operatiu en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, intensificarà la comunicació directa amb els viatgers i viatgeresLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible; Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), i l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha acordat reforçar les accions informatives sobre les restriccions de mobilitat en municipis de més de 50.000 habitants, que entrarà en vigor aquest divendres a partir de les 15.00 hores.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió que ha mantingut amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

"És fonamental que tots els usuaris i usuàries de la xarxa pública de transport coneguen les limitacions existents per a realitzar desplaçaments", ha afirmat el conseller de Mobilitat, que ha detallat que, per a fer-ho, "en les tres províncies de la Comunitat, es procedirà a col·locar cartells explicatius i s'oferirà informació específica a través dels sistemes de megafonia de la xarxa de transport de la Generalitat".

"Aquestes accions ?ha continuat España? es duran a terme en col·laboració permanent amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), per a poder garantir la seguretat de les persones usuàries en el transport públic i el compliment de la normativa i les restriccions existents durant el cap de setmana".

Xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també s'intensificarà la comunicació amb les persones usuàries per a informar sobre el tancament perimetral dels municipis amb més de 50.000 habitants decretat per la Generalitat.

En concret, l'empresa pública informarà els viatgers i viatgeres des de les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d'Alacant a través de les màquines de venda de bitllets, les pantalles d'aforament instal·lades a les entrades i mitjançant cartells específics. Així mateix, s'informarà també les persones usuàries de la nova mesura vigent a través de la megafonia de les estacions.

D'altra banda, a causa del gran ús de la web i de l'app de Metrovalencia per a planificar els viatges, s'utilitzaran també aquests canals per a traslladar-hi la mesura i s'intensificarà la comunicació a través de les xarxes socials.

De la mateixa manera, el personal auxiliar COVID-19, que està operatiu en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, reforçarà la comunicació directa amb les persones usuàries en els dies previs a implantar-se la mesura i durant els caps de setmana.

Arxius relacionats