Ximo Puig anuncia noves restriccions que inclouen la limitació de les reunions al nucli de convivència i el confinament perimetral de grans ciutats durant els caps de setmana i festius

24/01/2021
Ximo Puig anuncia noves restriccions que inclouen la limitació de les reunions al nucli de convivència i el confinament perimetral de grans ciutat...

- Les mesures entren en vigor aquest dilluns, amb la publicació d'aquestes en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', i estaran vigents fins al pròxim 15 de febrer
- El president ha avançat aquest diumenge les mesures després de mantindre una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló; altres càrrecs d'aquest departament, i el secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge noves restriccions per a protegir la salut de la ciutadania, que inclouen, entre altres mesures, la limitació de les reunions al nucli de convivència i el confinament perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana.

Puig ha mantingut aquest diumenge una reunió de treball per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la subsecretària, Mònica Almiñana, i la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro.

També hi han assistit la directora general d'assistència sanitària, María Amparo García Layunta; el subdirector general d'Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón; la subdirectora general d'Activitat Assistencial Integrada i Emergències, Rosa Pérez Mencía; la subdirectora general de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Després de la trobada, el president ha anunciat aquestes noves mesures, que entren en vigor aquest dilluns, 25 de gener, amb la publicació d'aquestes en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', i es mantindran fins a les 23.59 hores del 15 de febrer.

D'aquesta manera, en espais d'ús públic, tant tancats com a l'aire lliure, la permanència de grups de persones queda condicionada al fet que no se supere el nombre màxim de dues persones, llevat que es tracte de persones convivents i sense perjuí de les excepcions previstes.

A més, en domicilis i espais d'ús privat, tant a l'interior com a l'exterior, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència, amb les mateixes excepcions que en l'apartat anterior.

S'exceptuen d'aquestes limitacions les activitats no professionals relacionades amb la criança i la cura, com l'atenció i l'acompanyament a persones menors d'edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació de vulnerabilitat especial, la convivència alterna de fills i filles amb els progenitors o progenitores no convivents entre ells i l'acollida familiar de persones menors d'edat en qualsevol de les tipologies.

A més, també se n'exceptuen les reunions de persones amb un vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents, o de les persones que viuen soles, que poden formar part d'una altra única unitat de convivència, i que formen una unitat de convivència ampliada. No obstant això, cada unitat de convivència ampliada només pot integrar una única persona que visca sola, i la persona que visca sola pot formar part exclusivament d'una unitat de convivència ampliada durant tot el període de vigència de la mesura.

No estan incloses en les limitacions previstes a les reunions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents.

D'altra banda, es prorroguen, fins a les 23.59 hores del 15 de febrer de 2021, les limitacions a l'entrada i a l'eixida de la Comunitat Valenciana, que, per tant, continuen restringides als desplaçaments justificats adequadament.

Addicionalment, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vespra dels dies festius fins a les 6.00 hores de l'endemà al dia festiu, queden limitades l'entrada i l'eixida de persones dels termes municipals dels municipis i els grups de municipis amb una població superior a 50.000 habitants. Aquestes ciutats són València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Així mateix, es prorroga, fins a les 23.59 hores del 15 de febrer la limitació a la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores en tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats