L'hospital de campanya d'Alacant rep els primers pacients amb COVID-19

17/01/2021
L"hospital de campanya d"Alacant rep els primers pacients amb COVID-19

- Aquesta infraestructura disposa de 80 llits habilitats per a allotjar malalts amb situació clínica lleu o moderada
- L'objectiu és alleujar la pressió hospitalària dels centres d'aguts de la província d'AlacantL'hospital de campanya d'Alacant, ubicat al recinte de l'Hospital General Universitari d'Alacant, ha posat en funcionament diumenge l'hospitalització de pacients COVID-19 amb situació clínica lleu o moderada, a fi d'alleujar la pressió hospitalària dels centres d'aguts de la província, davant del repunt de casos.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat aquesta setmana l'habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, de les quals un total de 80 corresponen a l'hospital de campanya d'Alacant. Aquesta última dotació pot ampliar-se fins a les 242 en cas que siga necessari.

L'hospital de campanya d'Alacant, igual que els seus homòlegs de Castelló i València, tractarà pacients majors de 18 anys COVID positius, confirmats per PCR, que hagen estat prèviament ingressats en un hospital d'aguts i es troben en fase de resolució de la malaltia (en cas que tinguen insuficiència respiratòria, aquesta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen).

Aquesta infraestructura es divideix en diferents unitats d'hospitalització, que tenen controls d'infermeria i consultes mèdiques, dotades dels aparells necessaris per a atendre les persones malaltes de manera individualitzada.

Així mateix, atenent les baixes temperatures a què s'ha arribat en els últims dies, s'han reforçat els sistemes de climatització perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per a pacients com para personal sanitari.

Diferents tasques assistencials

Des de la creació, a l'hospital de campanya d'Alacant s'han desenvolupat diferents actuacions, i les més destacades han sigut l'estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat i la realització de la presa de mostres de PCR de la COVID-19 com a suport als equips d'atenció primària del departament, així com a pacients quirúrgics, amb tractaments immunosupressors, etc. i als Cossos de Seguretat de l'Estat o derivats per Salut Pública, entre altres.

A més, en aquest espai es van posar en marxa dues consultes mèdiques de revisió a pacients COVID-19, tant de la primera onada com de les successives. A les instal·lacions s'ha vacunat de la grip estacional al personal sanitari fins a finals de novembre, com a suport al Servei de Medicina Preventiva, i s'ha administrat la vacuna de la COVID a professionals durant l'última setmana. També s'han dut a terme les extraccions de sang del Servei d'Anàlisis Clíniques.

Finalment, atenent el protocol de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, s'hi van habilitar espais per a les persones migrants que necessitaven aïllament per haver sigut contactes estrets de persones amb PCR positiva.

Arxius relacionats