La Comunitat Valenciana administra ja la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus

17/01/2021
La Comunitat Valenciana administra ja la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus

- El procés s'ha iniciat a la residència Verge del Miracle de Rafelbunyol.
- En els pròxims dies rebran la segona dosi les 5.151 persones que van ser vacunades l'última setmana de 2020La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat diumenge l'administració de la segona dosi de la vacuna de Pfizer. Els i les residents i el personal sociosanitari de la residència Verge del Miracle de Rafelbunyol van ser dels primers a rebre la primera dosi i diumenge quedaran vacunats de la segona. Segons les previsions de la farmacèutica, en un termini de 10 dies, els que diumenge estan sent vacunats adquiriran la immunitat contra la COVID-19. El nivell d'eficàcia d'aquesta vacuna és del 95 %.

Al llarg dels pròxims dies se subministraran les 5.151 segones dosis per a completar el primer cicle de vacunació per a les persones amb les quals es va iniciar el procés el passat 27 de desembre. La previsió és rebre dilluns 17.550 vacunes, el 58 % de les habituals a causa de la incidència comunicada per Pfizer. El dilluns 25, sempre segons les previsions del Ministeri, ja es rebran les 30.255 dosis habituals i en unes setmanes es reposaran les 12.705 dosis que no s'envien dilluns, un contratemps que ha obligat a modificar temporalment el pla de vacunació per a garantir que totes les persones vacunades en primera dosi rebran a temps la segona.

Carmen Gómez ha sigut la primera a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer a la Comunitat Valenciana. Totes les persones residents del centre Verge del Miracle de Rafelbunyol "estan animades" i totes les que van rebre la primera dosi volen rebre la segona, tal com ha declarat la infermera Cristina Palacios, encarregada de subministrar-la aquest diumenge.
De moment, a la Comunitat Valenciana, de la primera dosi de la vacuna de Pfizer, se n'han administrat 86.927 en residències i entre personal sanitari, un 92,1 % de totes les rebudes fins al moment. Per províncies, se n'han administrat 11.653 a Castelló, 32.472 a Alacant i 42.802 a València.

Arxius relacionats