La Policia de la Generalitat reforçarà el control d'aforament en les grans superfícies comercials

08/01/2021
La Policia de la Generalitat reforçarà el control d"aforament en les grans superfícies comercials

- Bravo demana als centres comercials que disposen mecanismes de control d'aforament per a saber l'afluència en temps real
- Climent reconeix l'esforç que aquests establiments han fet per a adaptar els seus espais per a previndre la COVID-19La Generalitat ha sol·licitat als i les representants de les principals associacions de centres comercials i grans superfícies que extremen les mesures de control dels aforaments per a previndre la propagació de la COVID-19, els quals estan fixats en aquest moment per l'autoritat sanitària en un 30 % de l'ocupació màxima d'aquests.

Així els ho han traslladat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, al representant de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), Joaquín Cerveró, i a la representant de l'Associació de Centres Comercials CEETRUS, Cristina Ros.

La consellera ha assenyalat "la preocupació del Consell perquè les grans superfícies comercials siguen espais segurs i complisquen amb l'aforament màxim del 30 %", que va marcar la Conselleria de Sanitat en la Resolució del 6 de gener passat.

La titular d'Interior ha anunciat que la Policia de la Generalitat intensificarà els controls d'aquests establiments per a assegurar el compliment de la normativa. Bravo ha assenyalat que ara, després del tancament de locals d'hostaleria i restauració a les 17.00 hores, la Unitat Adscrita "redirigirà part dels efectius al control dels aforaments dels establiments comercials".

En la reunió, la consellera i el conseller han demanat als i les representants que tots els centres comercials i grans centres de distribució de la Comunitat disposen de mecanismes de control d'aforament que compten en temps real les persones que hi ha a l'interior i, a més, han sol·licitat que aquesta informació siga visible a l'entrada dels establiments.

Tant ANGED com CEETRUS s'han compromés a traslladar aquesta petició als respectius associats i a treballar en la implementació d'aquests dispositius perquè l'ocupació en temps real siga visible tant per a la clientela com per als cossos i forces de seguretat encarregats del compliment de les mesures sanitàries.

Un altre dels compromisos sorgits de la reunió permetrà a la Generalitat disposar d'informació periòdica facilitada per ANGED i CEETRUS de l'assistència a cada centre comercial de la Comunitat. Bravo ha explicat que aquesta informació "permetrà avaluar d'una manera objectiva el compliment dels aforaments i també poder tindre dades per a la presa de decisions en un futur".

La consellera ha assenyalat que totes les mesures tenen un fi dissuasiu i no coercitiu ni punitiu, ja que "la majoria de grans superfícies estan complint amb la normativa que en cada moment ha establit Sanitat".

En aquest sentit, Climent ha agraït "la col·laboració que des del primer moment, en el mes de maig, han mostrat els centres comercials i les grans superfícies", alhora que ha reconegut "l'esforç que aquests establiments han fet per a adaptar els espais a les normes de Sanitat per a previndre la COVID".

"La majoria d'aquests establiments han fet bé el seu treball i compleixen amb les mesures que la Generalitat ha adoptat perquè els centres comercials siguen espais segurs, però és necessari que tots els centres seguisquen amb les mesures de màxima seguretat tant per als treballadors com per als consumidors", ha assenyalat el conseller d'Economia.

Arxius relacionats