La Comunitat Valenciana inicia la vacunació del personal sanitari de primera línia

08/01/2021
La Comunitat Valenciana inicia la vacunació del personal sanitari de primera línia

- El procés es prolongarà durant tot el cap de setmana
- La vacuna s'administra tant en Atenció Primària com en centres hospitalaris de tots els departaments de salutLa Comunitat Valenciana ha iniciat aquest divendres el procés de vacunació del personal sanitari de primera línia mentre, i de manera paral·lela, es continua la vacunació de persones usuàries i treballadores de residències.

Es considera personal de primera línia el que té més risc d'exposició per dur a terme activitats en l'atenció directa de pacients COVID (contacte estret i amb més temps d'exposició), així com si té més probabilitat de tindre contacte amb una persona amb infecció. A més, aquest grup de població també està prioritzat pels principis de benefici social i reciprocitat.

La vacunació s'ha iniciat de manera simultània amb el repartiment de dosis de la vacuna de Pfizer entre tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

El procés de vacunació a professionals sanitaris, tant en Atenció Primària com en Hospitalària, es prolongarà durant tot el cap de setmana incloent aquest dissabte i el diumenge.

Isabel Cantarino, coordinadora d'Infermeria del Centre de Salut Benimaclet de València, ha explicat la importància que té el fe que "els professionals sanitaris estiguem protegits amb la vacuna, per a poder protegir la salut dels nostres pacients".

L'infermer Roberto Martín, que hi apareix rebent la vacuna, i la infermera Laura Sebastián han sigut els primers professionals que han rebut la primera dosi de la vacuna al Centre de Salut de Benimaclet.

Arxius relacionats