Ximo Puig demana als sectors de l'oci, el comerç i la restauració que extremen el control dels aforaments aquest Nadal per a reforçar la seguretat sanitària en les seues instal·lacions

22/12/2020
Ximo Puig demana als sectors de l"oci, el comerç i la restauració que extremen el control dels aforaments aquest Nadal per a reforçar la seguretat...

- El president de la Generalitat ha reunit representants empresarials per a informar-los de les mesures de control que es duran a terme aquest Nadal
- Gabriela Bravo destaca "el gran sacrifici que estan fent els sectors de l'oci, la restauració i el comerç" per a superar la pandèmia

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat als representants del sector de l'oci, la restauració i el comerç valencià que extremen les mesures de seguretat contra la COVID-19 i el control d'aforaments en els seus establiments durant aquest nadal per a reforçar la seguretat sanitària i protegir al màxim la salut de la ciutadania davant de la pandèmia.

Així ho ha traslladat el president en la reunió que aquest dimarts ha mantingut al Palau de la Generalitat amb els responsables de les associacions empresarials Conhostur, Fotur, Anged, Comfecomerç i la Unió Gremial del Comerç Valencià.

Aquesta crida es fa per a impedir aglomeracions en aquestes festes nadalenques, segons ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al terme de la trobada, en la qual també ha participat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el conseller d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, així com els secretaris autonòmics de Turisme, Francesc Colomer, i de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Gabriela Bravo ha elogiat "el gran sacrifici que estan fent els sectors de l'oci, la restauració i el comerç" per a superar la pandèmia, objectiu que requereix també "la responsabilitat individual de tota la ciutadania", ha conclòs.

La consellera ha apel·lat a "la responsabilitat i al compromís" d'aquests sectors perquè "extremen el compliment de les mesures de control d'aforaments" en els seus respectius locals. "Som conscients que aquests dies nadalencs afavoreixen la mobilitat i les concentracions de personal", ha afegit la consellera d'Interior, que ha demanat la col·laboració del sector per a evitar contagis.

Per això, en la reunió s'ha informat els representants d'aquests sectors que la Generalitat "posarà el focus", en col·laboració amb "la Policia Nacional, les policies locals i la Unitat Adscrita, que ha incrementat en un 50 % els seus efectius", en el compliment de les mesures de seguretat perquè "és en els àmbits on hi ha més relaxació on es produeixen més contagis". Per això les forces i cossos de seguretat "centraran la seua vigilància en centres i àrees comercials i en locals d'oci".

La consellera ha fet una menció especial al control que es durà a terme en restaurants i terrasses perquè "el compliment de les mesures de distància interpersonal, ús de mascareta i aforament de l'establiment es realitze de manera estricta".

Arxius relacionats