Ximo Puig demana a la ciutadania 'màxima prudència' aquest Nadal perquè 'és preferible deixar la cadira buida un any a deixar la cadira buida per sempre'

20/12/2020
Ximo Puig demana a la ciutadania "màxima prudència" aquest Nadal perquè "és preferible deixar la cadira buida un any a deixar la cadira buida per ...

- Trasllada el seu afecte a les 2.700 famílies valencianes que enguany celebraran el Nadal sense persones que estimen per culpa de la pandèmia i afirma que oblidar que el virus continua matant seria un "error imperdonable"
- "La solidaritat, en aquest Nadal, pot exercir-se d'una manera molt senzilla: limitant-nos a fer el que marca la normativa, pel bé de tota la societat", afirma el president
- Demana actuar amb precaució en aquestes dates, per respecte al personal sanitari i de les residències i per respecte a les víctimes de COVID-19, a les seues famílies i a les persones que han patit la malaltia o tracten encara de superar-la


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la ciutadania en un missatge institucional "màxima prudència" en aquestes festes nadalenques per a no assumir riscos innecessaris en les celebracions familiars o amb persones properes, i ha subratllat en aquest sentit que "és preferible deixar la cadira buida un any a deixar la cadira buida per sempre".

Ximo Puig ha traslladat també el seu afecte a les 2.700 famílies valencianes que enguany i els següents anys tindran aquesta cadira buida en la taula, la "de la persona estimada que ha perdut la vida durant la pandèmia. Sé que en aquests dies que s'acosten, tan familiars i entranyables, res serà igual per a vosaltres, però heu de saber que no esteu sols, que tota la societat valenciana us acompanya en aquest gran dolor que suposa perdre algú. La seua absència serà la seua presència, ara i sempre, des del record", ha assenyalat el president.

"Precisament les víctimes i les seues famílies ens donen la mesura del dolor que està suposant la pandèmia, i també ens alerten dels perills que encara comporta", ha agregat. Ha al·ludit a les més de 1.100 persones hospitalitzades a la Comunitat Valenciana per coronavirus i a les més de 200 que estan ingressades en les UCI afectades per aquesta malaltia, unes xifres que, tal com ha argumentat, han de servir de recordatori davant de la proximitat del Nadal.

"El virus està matant, està causant greus problemes de salut i està repuntant d'una manera preocupant en els últims dies, i oblidar-ho seria un error imperdonable", ha manifestat el president.

"Un Nadal diferent"

Per això, ha indicat que, "per dolorós que siga", resulta necessari acceptar que aquest "serà un Nadal diferent. Com no ha de ser-ho?", s'ha preguntat el president, que ha recordat: "A ningú li agrada renunciar als menjars familiars i a les trobades d'amics al voltant de la taula, com sempre hem fet i continuarem fent, però menys encara ens agradaria plorar la mort d'algú que estimem; menys encara ens agradaria ingressar en l'UCI d'ací a 10 dies per assumir ara uns riscos innecessaris".

Actuar d'una altra manera "seria summament irresponsable", ha assenyalat Puig, que ha recordat que als EUA, després de la celebració familiar del Dia d'Acció de Gràcies, el nombre de persones infectades va registrar un màxim històric, amb més de 100.000 persones hospitalitzades en un dia, 20.000 pacients ingressats en UCI i moltes vides perdudes.

El president ha argumentat que, "en aquesta pandèmia, un dia no és un dia", i no respectar les restriccions pot tindre greus conseqüències. "Per això, encara que siga dins de casa i siga Nadal, hem de dur posada la mascareta, ventilar els habitatges i mantindre la distància social", ha dit.

Tal com ha defensat, "la solidaritat, en aquest Nadal, pot exercir-se d'una manera molt senzilla: limitant-nos a fer el que marca la normativa, pel bé de tota la societat".

"Ara, tots hem de fer aquest esforç, per respecte a les víctimes i a les seues famílies i per respecte als 120.000 valencians que han superat la malaltia i als que ara es troben en l'hospital lluitant per a superar-la", ha continuat.

I ha afegit que "es tracta d'un esforç, sí, però és un esforç menor que el confinament domiciliari que vam complir a la primavera; és un esforç menor que els 100 dies que vam estar sense passar de província i molt menor que l'enorme i admirable esforç que porten fent centenars de milers de treballadors i treballadores en els hospitals o en les residències des de març".

El president ha finalitzat el seu discurs recordant que la Comunitat Valenciana està preparada per a rebre i administrar fins a 600.000 dosis "tan prompte com arriben les vacunes en els pròxims dies. Ja estem al final del túnel; que aquest horitzó d'esperança ens done força", ha conclòs.

Arxius relacionats