Ximo Puig anuncia un procés de participació obert per a consensuar amb els professionals i la societat la reforma de l'Atenció Primària

09/12/2020
Ximo Puig anuncia un procés de participació obert per a consensuar amb els professionals i la societat la reforma de l"Atenció Primària

- El cap del Consell s'ha reunit amb la consellera de Sanitat i amb la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària per a analitzar la situació d'aquest nivell assistenciall
- Ha destacat que la comissionada està visitant les diverses àrees sanitàries per a conéixer de primera mà les necessitats principals

València.El president de la Generalitat, Ximo Puig s'ha reunit aquest matí amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i amb la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària, María José Lloria, per a analitzar la situació d'aquest nivell assistencial a la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió, el cap del Consell ha anunciat l'inici d'un procés de participació obert per a consensuar, amb els professionals i la societat, la reforma de l'Atenció Primària, la qual cosa permetrà "revigoritzar-la" i dotar-la de "tots els mitjans possibles".

Ximo Puig ha assegurat que "estem en un procés de reflexió i de treball conjunt amb tots els professionals d'aquest àmbit, amb l'objectiu de millorar el que considerem com un pilar fonamental de la Sanitat Pública valenciana".

En aquest sentit, el president ha explicat que la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària està visitant tots els departaments de salut i escoltant els experts de les diverses àrees sanitàries per a conéixer de primera mà les necessitats principals.

Quant a la vacunació contra la COVID-19, Ximo Puig ha assegurat que el Sistema Sanitari està preparat, ja que n'ha donat mostres en la campanya de vacunació contra la grip. No obstant això, el president ha indicat que, "en el cas que siga necessari, es dotarà dels reforços corresponents".

Així mateix, ha recordat que durant la primera fase es vacunaran les persones vinculades directament al sector sanitari i sociosanitari, a més de residents i persones més vulnerables, "amb la qual cosa es tracta de garantir el manteniment de l'assistència sanitària en els pròxims mesos".

No obstant això, el president ha instat a la prudència, ja que, segons ha assenyalat, "encara passaran molts mesos fins que s'assolisca la immunització que produeixen les vacunes i se supere la pandèmia".

Arxius relacionats