Ximo Puig anuncia que la Generalitat analitzarà les aigües residuals de centres de majors i de persones amb diversitat funcional abans de Nadal com a prevenció de la COVID-19

03/12/2020
Ximo Puig anuncia que la Generalitat analitzarà les aigües residuals de centres de majors i de persones amb diversitat funcional abans de Nadal co...

- El president es reuneix amb la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública per a acordar amb Global Omnium un pla de monitoratge dels centres de majors i persones amb diversitat funcional
- "Aquesta iniciativa és un pas més del projecte que es va iniciar juntament amb el ministre Pedro Duque i que situa la Comunitat com a pionera en el control del coronavirus", destaca el cap del Consell

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat, a través de l'empresa de subministrament d'aigües Global Omnium, analitzarà abans de Nadal les aigües residuals dels centres residencials de majors i de persones amb diversitat funcional com a part de l'estratègia de detecció i control de la COVID-19.

El titular de la Generalitat ha mantingut una reunió al Palau de la Generalitat amb la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el president de Global Omnium, Eugenio Calabuig; la investigadora del CSIC Gloria Sánchez, el director de serveis de Global Omnium, Juan Francisco Maestre, i el cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic, David Navarro.

"Aquest és un pas més d'un projecte que va iniciar la Generalitat en col·laboració amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia que dirigeix Pedro Duque i l'empresa Global Omnium, i que situa la Comunitat Valenciana com a pionera en tècniques de monitoratge de les aigües residuals i alerta primerenca en la lluita contra la pandèmia", ha assenyalat Ximo Puig després de la trobada.

Aquesta iniciativa es coordinarà de manera conjunta entre la Conselleria de Polítiques Inclusives i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El president de la Generalitat ha destacat que comptar amb mostres de tots els centres de la Comunitat Valenciana abans de Nadal permetrà disposar d'una foto fixa de l'afectació dels centres a curt termini. A partir d'aquell moment, es duran a terme anàlisis periòdiques de les residències.

En el cas que, com a conseqüència de les anàlisis practicades, es detecten traces genètiques del SARS-CoV-2 en algun dels centres, s'activaran els protocols de control relacionats amb la presa de mostres als treballadors, treballadores i residents per a intervindre en les residències amb la major rapidesa. Això permetrà activar mesures de control fins i tot en el cas que es tracte de persones asimptomàtiques i els contagis hagen passat inadvertits.

"L'anàlisi de les aigües de residències és una eina més de la Generalitat que complementa la resta de mesures de detecció, rastreig i control que coordina la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través dels seus serveis d'epidemiologia i de la xarxa d'atenció primària, principalment" ha indicat Ana Barceló.

Arxius relacionats