La Generalitat llança una guia digital per a aclarir dubtes sobre la COVID-19 'paraula per paraula'

25/11/2020
La Generalitat llança una guia digital per a aclarir dubtes sobre la COVID-19 "paraula per paraula"

- El glossari de terminologia específica ha sigut elaborat desinteressadament per diversos membres del grup de persones expertes per a la COVID-19 que assessora la Generalitat
- El contingut s'anirà actualitzant periòdicament en la web infocoronavirus.gva.es per a mantindre informada la ciutadaniaLa Generalitat ha llançat una guia digital en la web infocoronavirus.gva.es per a mantindre informada la ciutadania respecte a la terminologia i els conceptes essencials relacionats amb el coronavirus. El glossari COVID-19 està compost per més d'un centenar de termes que contribueixen, entre molts altres aspectes, a entendre com es produeix la transmissió de la malaltia, distingir la diversitat de proves diagnòstiques existents, comprendre les diferències entre aïllament i quarantena o quines són les complicacions clíniques de la COVID-19.

Aquest 'què és què' de la COVID-19 naix amb "l'objectiu de mantindre informada la ciutadania", ha assegurat la secretària autonòmica de Prospectiva i Comunicació, Beatriz Gallardo Paúls, que també ha afegit que el glossari COVID-19 "contribuirà a posar límit a la 'infodèmia' sorgida arran del coronavirus mitjançant la difusió d'informacions falses o especulatives". En aquest sentit, cal destacar que el contingut s'anirà actualitzant periòdicament en la web infocoronavirus.gva.es.

El glossari digital ha sigut elaborat amb la participació desinteressada de diversos membres del grup de persones expertes per a la COVID-19 de la Generalitat Valenciana, format per persones procedents de diversos àmbits científics i de l'Administració sanitària que, des dels inicis de la pandèmia, s'han reunit setmanal o quinzenalment, per videoconferència, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Explicació visual

Així mateix, el glossari digital de la COVID-19 inclou un contingut visual explicatiu del procés de contagi i els protocols que s'activen des del període d'incubació fins que es produeix l'alta epidemiològica. També el rastreig de contactes en cas que la prova PCR siga positiva i quin és el protocol a seguir i durant quant de temps des que hi ha l'exposició de risc fins que es produeix l'alta epidemiològica. Els gràfics han sigut concebuts amb intenció explicativa i estan disponibles per a ser descarregats i difosos a través dels dispositius mòbils.

Arxius relacionats