Ximo Puig analitza amb persones expertes l'evolució de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana

06/11/2020
Ximo Puig analitza amb persones expertes l"evolució de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana

- El responsable del Consell ha mantingut aquest divendres una reunió per videoconferència amb especialistes en diferents matèries

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha analitzat aquest divendres amb persones expertes de diferents àmbits l'evolució de la pandèmia de COVID-19.

Entre les persones que han participat telemàticament en la trobada figuren, a més de la secretària autonòmica de Comunicació, Beatriz Gallardo, també catedràtica de Lingüística General de la Universitat de València; la subdirectora general d'Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal, Hermelinda Vanaclocha; l'especialista Ildefonso Hernández, del Departament de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; el vicepresident de la Fundació Institut d'Investigació en Serveis de Salut, Ricard Meneu, i el cirurgià cardíac de La Fe, Anastasio Montero.

A més, també han participat en la trobada telemàtica Salvadora Peiró, de la Fundació d'Investigació Sanitària Biomèdica de la Comunitat Valenciana; el cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic de València, David Navarro, i el subdirector general d'Avaluació de la Gestió Assistencial en la Conselleria de Sanitat Universal, Ramón Limón.

Una altra experta que hi ha assistit és la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l'Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver, que és també científica principal de dades en el 'think-tank' Data-Pop Alliance.

També han participat en la reunió la investigadora oncològica experta en l'aplicació dels mètodes de la intel·ligència artificial a la lluita contra el càncer, Aurelia Bustos; la científica Pilar Mateo, reconeguda internacionalment en el camp de la química; i la biòloga Gloria Sánchez, científica investigadora en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC), així com Damià Tormo, biòleg i doctor en Genètica Molecular i Immunologia per la Universitat de Bonn, i Xavier Querol, investigador de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua del CSIC i Premi Rei Jaume I 2013.

Entre els experts també hi havia el director d'Investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, Francisco Pérez; la catedràtica d'Ètica de la Universitat de València i directora de la Fundació Étnor, Adela Cortina, i el catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València, Rafael Tabarés.

Arxius relacionats