Ximo Puig manté una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions enfront de la pandèmia de COVID-19

04/11/2020
Ximo Puig manté una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions ...

- A la reunió de treball han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual
- Carolina Pascual ha subratllat l'esforç i la col·laboració entre les universitats i l'Administració per a fer dels centres acadèmics de la Comunitat "espais segurs"

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimecres una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions que s'estan duent a terme enfront de la pandèmia de COVID-19.

A la reunió de treball també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Hi han participat, presencialment, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i, telemàticament, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz.

Després de la trobada, la consellera d'Innovació ha destacat l'"esforç" i el "treball conjunt" entre les universitats i l'Administració per a fer de les institucions acadèmiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana "espais segurs".

En aquest sentit, Carolina Pascual ha transmés que les universitats "són llocs segurs en què s'estan complint totes les mesures de prevenció, de ventilació i d'higiene que pauta Sanitat, i és important que, individualment, prenguem consciència en la nostra vida privada i que tinguem totes les precaucions possibles perquè no es produïsquen contagis".

També ha subratllat la tasca de coordinació entre les universitats i la Generalitat, que mantenen un seguiment estret de l'evolució de la situació sanitària per a introduir-hi, si fora necessari, noves mesures o adaptar les que ja hi ha vigents.

Fruit d'aquest treball són iniciatives com les recomanacions d'entrades i eixides escalonades de l'alumnat per a evitar aglomeracions en el transport urbà o els protocols de seguretat que s'han posat en marxa a les residències universitàries, entre altres.

Arxius relacionats