Sanitat distribueix els primers tests d'antígens per a diagnosticar la COVID-19 en els departaments de salut

14/10/2020
Sanitat distribueix els primers tests d"antígens per a diagnosticar la COVID-19 en els departaments de salut

- - Per províncies, Castelló comptarà amb 30.500 dosis, València amb 128.000 dosis i Alacant, 89.000 dosis
- Els tests es distribuiran a Atenció Primària i als serveis d'Urgències hospitalàries per a utilitzar-los en persones amb símptomesLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà un total de 250.000 dosis de test d'antígens per a diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en quinze minuts), tant als serveis d'Urgències hospitalàries com a l'àmbit d'Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, Castelló comptarà amb un total de 30.500 dosis, València amb 128.000 dosis i Alacant, 89.000 dosis. Així mateix, el Servei Especial d'Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana comptaran amb un total de 2.500 dosis.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d'antígens precisament a través de l'última estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19.

En aquesta, s'hi especifica que actualment es disposa de dues proves de detecció d'infecció activa, una prova ràpida de detecció d'antígens i una detecció d'ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent. Fer una prova o altra dependrà de l'àmbit de realització, la disponibilitat i els dies d'evolució dels símptomes.

Així, s'utilitzarà el test ràpid de detecció d'antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes de menys de 5 dies, mentre que per als contactes es continuarà realitzant la PCR, tant en l'àmbit d'Atenció Primària com en els serveis hospitalaris d'Urgències.

Una altra novetat en la nova estratègia del Ministeri es refereix al moment de la realització de la PCR als contactes, que per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots, centres educatius, etc.) es farà el seté dia de la quarantena.

Arxius relacionats