Informació sisena onada

« Ves enrere

Per què si estic vacunat encara puc contagiar-me?

Per què si estic vacunat encara puc contagiar-me?

  • Perquè cap vacuna desenvolupada fins ara contra la COVID-19 ens immunitza completament, sinó que actuen reduint el risc de patir els seus efectes més greus. Tant el temps des de la vacunació com l'aparició de noves mutacions del virus (com ha ocorregut recentment amb la variant denominada òmicron), pot suposar que l'eficàcia de les vacunes ja administrades necessite ser reforçada. Per això l'OMS ha considerat important l'administració d'una dosi de reforç (tercera dosi en els casos de Moderna, AstraZeneca i Pfizer; segona dosi en el cas de Janssen).
  • El risc de contraure la malaltia per COVID-19 es redueix si estem vacunats amb les dosis que ens pertoca en cada moment, i està comprovat que amb la pauta completa de vacunació el risc de desenvolupar símptomes greus es molt més baix.
  • També cal recordar que les persones vacunades que s'infecten amb el virus poden propagar-lo a altres persones. Per això és essencial continuar amb les mesures bàsiques de prevenció que tant van ajudar en les primeres ones de la pandèmia: rentada o desinfecció de mans, mascareta, ventilació d'espais i distància social.