Logo Generalitat


Ximo Puig destaca que set de cada deu dosis de la vacuna s'han inoculat en els grans centres de vacunació

  • El president de la Generalitat ha visitat el punt de vacunació massiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València coincidint amb la jornada de clausura dels 133 espais grans d'immunització
  • La campanya de vacunació massiva s'ha dut a terme durant 7 mesos i ha permés administrar 5,3 milions de dosis i immunitzar 2.997.608 persones
  • Assenyala que la vacunació continua en els centres de salut, on es realitzarà una cerca activa dels qui encara no hagen rebut la vacuna
  • Valora que la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana en els principals indicadors de vacunació d'Espanya, que se situa en el primer lloc del món

(28/09/2021) - El president de la Generalitat ha visitat el punt de vacunació massiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València coincidint amb la jornada de clausura dels 133 espais grans d'immunització
- La campanya de vacunació massiva s'ha dut a terme durant 7 mesos i ha permés administrar 5,3 milions de dosis i immunitzar 2.997.608 persones
- Assenyala que la vacunació continua en els centres de salut, on es realitzarà una cerca activa dels qui encara no hagen rebut la vacuna
- Valora que la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana en els principals indicadors de vacunació d'Espanya, que se situa en el primer lloc del món

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat durant la seua visita al punt de vacunació massiva de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València que set de cada deu dosis de la vacuna contra la COVID-19 s'han administrat en els grans centres de vacunació, que aquest dimarts tanquen les portes.

El cap del Consell, que ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha qualificat la gestió de la vacunació "d'èxit de la societat valenciana i del personal sanitari" i s'ha referit a la tasca que s'ha dut a terme en els 133 espais habilitats en tot el territori de la Comunitat Valenciana per a immunitzar la població com a "missió complida".

En concret, ha assenyalat que durant els set mesos en què han estat funcionant aquests centres han sigut vacunades quasi 3 milions de persones (2.997.608) i s'han inoculat un total de 5.328.960 dosis, xifra que representa quasi el 71 % de totes les dosis administrades a la Comunitat Valenciana, que ascendeixen a 7,5 milions.

El president ha valorat que la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana en els principals indicadors de vacunació d'Espanya, que se situa en el primer lloc del món, i en concret ha destacat que el 87,6 % de la població a vacunar ja compta amb la pauta completa i que el 90,1 % té almenys una dosi.

Cerca activa

En el transcurs de l'acte, el president ha destacat que la campanya d'immunització continua i ha fet una crida a les persones que encara no s'han vacunat a fer-ho, perquè ha considerat "fonamental arribar a la màxima immunització possible".

Per això, ha assenyalat que els centres d'Atenció Primària continuaran vacunant a qui no estiga immunitzat i realitzaran una "cerca activa" de les persones que encara no estan protegides per a tornar a oferir-los la possibilitat de vacunar-se. De la mateixa manera, ha oferit la possibilitat que tota persona que encara no estiga immunitzada i es vulga vacunar, es puga posar en contacte amb el seu centre de salut.

A més, ha explicat que actualment se segueix amb l'administració de la dosi de reforç en les residències de majors i a la població immunodeprimida a través dels serveis de medicina preventiva dels hospitals.

2.146 professionals diaris

Durant la seua intervenció, el president ha agraït el treball que ha fet tot el personal sanitari i, en concret, els 2.146 professionals que diàriament han atés la població en aquests centres de vacunació massiva, entre personal d'infermeria, administració, tècnic auxiliar i mèdic.

Els 'vacunòdroms' han atés col·lectius essencials, com ara forces de seguretat i docents, i s'ha citat tota la població per grups d'edat "des d'una mirada solidària, integrada i democràtica". A més, s'han programat repesques amb cita i s'han obert els centres a la vacunació sense cita.

En un primer moment, al març, els grans punts de vacunació van ser els tres hospitals de campanya, xifra que posteriorment es va ampliar a 22 centres, fins a arribar, al mes de maig, als 133 punts de vacunació massiva que en la jornada d'aquest dimarts tancaran les portes, excepte Altea i San Miguel de Salinas, que conclouen l'activitat dimecres i dijous, respectivament, per festivitats locals.

Per províncies, s'han inoculat en aquests grans espais 1.981.014 dosis a Alacant (37,2 %); 461.345 a Castelló (8,6 %), i 2.886.601 a València (54,2 %). Per tipus de vacunes, 3.689.449 dosis injectades són de la farmacèutica Pfizer/ BioNTech (69,2 %); 766.136, de Moderna (14,5 %); 710.541, d'AstraZeneca (13,3 %), i 162.834, de Janssen (3 %).

Per centres de vacunació, els més destacats són la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb 639.447 dosis administrades; la Ciutat de la Llum d'Alacant, amb 317.701 dosis; IFA Alacant, amb 278.768 vacunes, i l'Auditori de Castelló, amb 189.079 vacunes administrades. En concret, en aquests quatre centres s'han administrat 1.424.995 dosis, la qual cosa ha suposat el 26,7 % del total.

Pel que fa al material emprat en el procés, només en els quatre punts de vacunació més grans (Ciutat de les Arts, IFA, Ciutat de la Llum i Auditori de Castelló) s'han utilitzat més d'1,8 milions d'agulles i 1,6 milions de xeringues.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat