Logo Generalitat


Un estudi del Consell revela l'alt nivell de confiança de la població valenciana en la vacunació contra la COVID-19

  • El 95 % de les persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix
  • El 83,5 % de la població vacunada que ha participat en l'estudi és més optimista que abans d'haver rebut la vacuna
  • Els viatges ocupen el primer lloc en el rànquing de les activitats que les persones vacunades tenen intenció de reprendre

(25/08/2021) - El 95 % de les persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix
- El 83,5 % de la població vacunada que ha participat en l'estudi és més optimista que abans d'haver rebut la vacuna
- Els viatges ocupen el primer lloc en el rànquing de les activitats que les persones vacunades tenen intenció de reprendreLa Generalitat, en col·laboració amb grups d'investigació de la Comunitat Valenciana, ha impulsat un programa valencià d'investigació sobre la vacuna contra la COVID-19 que ha revelat un augment de la confiança de la població valenciana després de la vacunació.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, es mostra satisfeta amb els resultats obtinguts, perquè "la immensa majoria som més optimistes que abans respecte al futur immediat i considerem que el risc de desenvolupar la malaltia greument després de la vacunació és molt baix".

Aquest programa, que es desenvolupa en diverses fases, ha realitzat fins ara més de 13.000 enquestes a valencians i valencianes, segons ha anunciat la directora general.

En l'última fase del programa, que s'ha dut a terme entre la segona quinzena de maig i la segona de juliol, s'han fet un total de 6.023 enquestes a la població valenciana al cap de 42 dies d'haver rebut la primera dosi de qualsevol de les vacunes contra la COVID-19.

Les dades de l'estudi conclouen que el 95 % de persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix, mentre que 74,1 % creu que després de la vacunació el seu "risc d'emmalaltir greument per COVID-19 és molt reduït o inexistent" i un 16,1 % pensa que el risc "ha descendit, però encara hi està".

Tan sols el 4,8 % restant de les persones enquestades considera que el risc de contraure la malaltia és baix però els "preocupa contagiar altres persones no vacunades".

L'estudi també posa de manifest que la població està més optimista enfront del seu futur immediat que abans de la vacunació. Concretament, el 83,5 % de les persones enquestades és més optimista que abans d'haver rebut la vacuna.

Expectatives postvacunació

Mes de la meitat de les persones vacunades, un 56,2 %, aposta pels viatges com a principal activitat a realitzar després de rebre la vacuna; seguida per les visites a restaurants, amb un 45,7 %, i al teatre o al cinema (35,8 %).
Una altra de les preferències del 24,9 % de les persones enquestades és allotjar-se en un hotel, mentre que el 18,9 % es decidiria a usar el transport públic.

Així mateix, un 16,3 % assenyala que aniria a un esdeveniment multitudinari de qualsevol classe (cultural, religiós, polític, etc.) en un espai tancat, però només el 3,2 % aniria a una discoteca.

En les 2 setmanes prèvies a omplir l'enquesta, la major part de les persones enquestades, un 95,2 %, va estar, almenys una vegada, més de 15 minuts en espais interiors amb no convivents. Aquestes trobades es van produir en la major part en comerços i mercats (52,6 %); bars o restaurants (40,9 %); llocs de treball (39,3 %); domicilis (24,3 %); centres sanitaris (23,3 %), i vehicles privats (22,0 %).

També el 89,7 % de la població enquestada reporta trobades amb no convivents en el seu temps lliure. Aquestes trobades es van produir amb amics o familiars amb presència de menors, o sense presència de menors, i companys de treball o d'estudis.

Per tot això, Ana Berenguer fa una crida a la cautela, ja que "no podem oblidar que el virus hi segueix".


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat