Barceló: 'Aquesta reunió posa de manifest que la Conselleria i l'Ajuntament anem braç a braç per a fer front a aquesta pandèmia'

28/10/2020
Barceló: "Aquesta reunió posa de manifest que la Conselleria i l"Ajuntament anem braç a braç per a fer front a aquesta pandèmia"

- La Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament de València constitueixen una comissió de seguiment
- Sanitat s'incorpora, a través del Centre de Salut Pública de València, al Centre de Coordinació Operativa Municipal que gestiona la pandèmia (CECOPAL)La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que la "Conselleria i l'Ajuntament anem braç a braç per a fer front a aquesta pandèmia". Barceló ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde de València, Joan Ribó, per a constituir formalment una comissió de seguiment encarregada d'actualitzar la situació epidemiològica de la ciutat.

Barceló ha destacat l'oferiment per part de l'Ajuntament per a la incorporació del seu departament al CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal que gestiona la pandèmia) a través del Centre de Salut Pública de València, "per a arbitrar un contacte permanent entre aquest centre i la Conselleria".

Segons la titular de Sanitat "ens incorporarem per a poder continuar treballant, col·laborant i intercanviant dades que ens permeten, al mateix temps, anar prenent decisions molt més encertades per a evitar que es transmeta el virus".

Ana Barceló ha agraït a l'alcalde Ribó la seua actitud, "com sempre tan col·laborativa, i que haja posat damunt la taula tota la potencialitat, totes les mesures que es puguen des de l'Ajuntament; col·laborar que es complisquen les mesures, es complisquen les restriccions, i, sobretot, contribuir al fet que podem entre tots contindre aquesta transmissió".

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha recalcat que "la voluntat de l'Ajuntament és plantejar-se quines mesures hem de prendre per a col·laborar i millorar totes les normes que emanen des de la Conselleria de Sanitat i des de l'Estat". "Som conscients -ha continuat Ribó- que estem en un moment, no només a València sinó a Espanya i Europa, en què la pandèmia està creixent, per la qual cosa hem d'estar atents i vigilants".

Ribó ha detallat que en la reunió s'han abordat temes com la ventilació dels locals tancats, "que és una cosa que potenciarem, una cosa que plantejarem d'una manera més clara, perquè considerem que és important als col·legis, als centres esportius i culturals, així com en altres centres", ha afirmat l'alcalde.

Segons Ribó, també s'han abordat les activitats extraescolars. "Ens sembla important que s'admeten alguna sèrie de normes perquè aquestes activitats es puguen fer amb tota seguretat", ha afirmat.

Finalment, el primer edil ha recalcat que "estem contents de com s'ha desenvolupat tot el procés d'inici del curs d'escolar, que s'ha desenvolupat sense problemes greus de contagis".

Arxius relacionats