Oltra agraeix als instituts tecnològics el treball en la pandèmia que 'ha permés la producció de respiradors en empreses valencianes'

27/10/2020
Oltra agraeix als instituts tecnològics el treball en la pandèmia que "ha permés la producció de respiradors en empreses valencianes"

- La vicepresidenta destaca que, gràcies a aquest esforç, "l'espai sociosanitari estiga proveït de material de protecció fins ben entrat 2021"
- Oltra s'ha reunit amb el president de REDIT, que ha destacat el suport que reben de la Generalitat a través d'IvaceLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha agraït als instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana "el treball enorme que estan fent durant la pandèmia de la COVID-19", que ha permés aconseguir "el gran objectiu, que ha sigut la fabricació de respiradors íntegrament a la Comunitat Valenciana".

Oltra ha destacat que la producció d'aquests respiradors per part d'empreses valencianes "té un cost set vegades inferior als costos dels que es troben en el mercat. A més ?hi ha afegit? ens permet no haver de dependre de les importacions d'altres països".

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut hui amb el president de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), Fernando Saludes, en què li han presentat la memòria d'activitat de 2019, que recull tot el treball que realitzen en el camp de la innovació i la transferència a les petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

En la reunió també han participat la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Marina Aparicio; els vicepresidents de REDIT, Joaquín Font de Mora i César Orgilés, i el seu director, Gonzalo Belenguer.

Mónica Oltra ha volgut agrair personalment el treball dels centres associats a REDIT, i ha posat tot el seu coneixement i esforç en el camp de la innovació per a impulsar la fabricació de material sanitari i de protecció a la Comunitat Valenciana, "la qual cosa ha permés que l'espai sociosanitari estiga proveït fins ben entrat 2021".

Així, "en un temps rècord, van analitzar teixits per a fabricar mascaretes i, a través d'Ivace, van contactar amb empreses tèxtils valencianes perquè adaptaren la seua producció a l'elaboració de material de protecció sanitària", ha assenyalat.

"Tot aquest esforç facilita que la Comunitat Valenciana no haja de dependre de material que ve de l'exterior, sobretot quan tanquen fronteres a l'exportació, sinó que es fabrica 'a casa', cosa que genera llocs de treball, valor afegit, coneixement i, en el cas dels respiradors, una oportunitat perquè les empreses valencianes puguen exportar a altres països".

Per part seua, durant la reunió els representants de REDIT han traslladat a la vicepresidenta el seu agraïment per la col·laboració i el suport que es dona des de la Generalitat als instituts tecnològics, a través de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i, en concret, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Arxius relacionats