Ximo Puig demana continuar amb la 'màxima prudència' després de l'alçament de les mesures de contenció de la COVID-19 a València perquè 'és el camí' per a fer front a la pandèmia

23/09/2020
Ximo Puig demana continuar amb la "màxima prudència" després de l"alçament de les mesures de contenció de la COVID-19 a València perquè "és el cam...

- Les mesures especials de prevenció establides per a la ciutat de València s'alçaran a partir aquest dijous, 24 de setembre, a les 00.00 hores
- El president destaca que, "gràcies a l'esforç de tota la societat" i al compliment de les mesures de contenció, la valenciana és l'autonomia que menys casos per habitant ha tingut en els últims set dies
- La Comunitat és una de les que més PCR realitza per cas diagnosticat: des de l'inici de la pandèmia, s'han fet 20,8 PCR per cada cas diagnosticat, quasi el doble de la mitjana espanyola (12,6), i és la sisena que més PCR per població ha fet

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat continuar amb l'actitud de "màxima prudència" i de "responsabilitat" que ha mantingut fins ara la ciutadania, amb l'alçament de les mesures especials de contenció i prevenció de la COVID-19, que es van adoptar per a la ciutat de València, que comença a partir d'aquest dijous. "Aquest és el camí" per a fer front a la pandèmia, ha assenyalat.

El president ha mantingut una reunió al Palau amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual l'ha informat de la situació sanitària de la Comunitat i dels detalls de l'alçament de les restriccions específiques adoptades per a la ciutat de València, que es farà efectiu aquest dijous a partir de les 00.00 hores.

Les limitacions consistien en la restricció total de visites i eixides a les residències de majors de València ciutat, l'obligatorietat de limitar reunions familiars o d'amistats a un màxim de 10 persones i també fixaven en el 60 % l'aforament màxim en zones comunes d'hotels i allotjaments turístics de la ciutat.

Per tant, a partir d'aquest dijous 24 de setembre la ciutat de València es regirà per les mateixes mesures de prevenció contra la COVID-19 que la resta de la Comunitat Valenciana, en la qual s'apliquen les actuacions coordinades que es van acordar per a tot Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així, en les residències, el límit per a les visites passa a ser d'una persona per intern/a i la duració màxima serà d'una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció.

En les zones comunes d'hotels i allotjaments turístics, l'aforament màxim serà, com a la resta de la Comunitat Valenciana, del 75 %.

La limitació d'un màxim de 10 persones en les reunions familiars o socials, en espais privats, deixa de ser una obligació a partir d'ara, però es manté com a recomanació. Es continua aconsellant, així mateix, la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.

La decisió d'alçar les mesures excepcionals per a la ciutat de València s'adopta després d'analitzar els informes sobre la incidència del virus a la capital.

Tendència continguda

El president ha assenyalat que, "gràcies a l'esforç de tota la societat" i al compliment de les mesures de contenció, s'ha experimentat una millora en la situació, que es demostra en el fet que la Comunitat Valenciana siga l'autonomia "que menys casos per habitant ha tingut en els últims set dies". Per això, ha convidat la ciutadania a continuar respectant les mesures establides per les autoritats sanitàries.

El president s'ha referit, en aquest sentit, al fet que la Comunitat Valenciana és per tercer dia consecutiu (salvant el cap de setmana) la que menys incidència té a Espanya. En concret, té 41 casos diagnosticats en els últims 7 dies per 100.000 habitants. La mitjana és de 136,6.

A més, és una de les que més PCR realitza per cas diagnosticat. En concret, des de l'inici de la pandèmia, s'han fet 20,8 PCR per cada cas diagnosticat, quasi el doble de la mitjana espanyola (12,6). De fet, la Comunitat Valenciana és la sisena autonomia que més PCR per població ha fet.

Pel que fa a la incidència acumulada des de l'inici de la pandèmia, la Comunitat Valenciana és la quarta que menys casos ha tingut per 100.000 habitants: 722,2, enfront dels 1.453 de la mitjana del conjunt autonòmic.

La incidència continguda es reflecteix també en hospitalitzacions i en UCI. Pel que fa als ingressos hospitalaris, el registre des de l'inici de la pandèmia per 100.000 habitants és de 151,11, la meitat que la mitjana d'Espanya (309,25).

Arxius relacionats