Ximo Puig analitza amb la consellera de Sanitat la situació de la Comunitat Valenciana i les noves mesures dirigides al control dels rebrots de COVID-19

18/08/2020
Ximo Puig analitza amb la consellera de Sanitat la situació de la Comunitat Valenciana i les noves mesures dirigides al control dels rebrots de CO...

- Aquest dimarts han entrat en vigor a la Comunitat les limitacions establides amb l'acord de totes les comunitats en el si del Consell Interterritorial de Salut

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació sanitària actual de la Comunitat Valenciana i les noves mesures dirigides al control dels rebrots de COVID-19.

La reunió, que s'ha mantingut al Palau de la Generalitat, coincideix amb el primer dia d'aplicació de les limitacions establides amb l'acord de totes les comunitats autònomes en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que va tindre lloc divendres passat.

Es tracta de mesures que entren en vigor aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, amb una vigència de 21 dies, i que es refereixen a l'oci nocturn, l'hostaleria i la restauració, els esdeveniments massius, les residències, el tabac i els cribratges.

Pel que fa a l'oci nocturn, a la Comunitat Valenciana se suspén l'activitat de discoteques, sales de ball, karaokes i bars de copes amb actuacions i sense actuacions musicals en directe.

Així mateix, en els establiments d'hostaleria i de restauració, en les terrasses i en els bars i restaurants de platja, s'han de garantir 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Aquesta distància ha d'amidar-se entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que podran tindre una ocupació màxima de 10 persones.

D'altra banda, els establiments i serveis d'hostaleria i de restauració han de tancar no més tard de la 1.00 de la matinada. A més, no es poden consumir productes o begudes de l'establiment fora de l'àrea limitadora de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes en el carrer o en espais públics.

La translació a la Comunitat Valenciana de les mesures acordades per a tot Espanya preveu, així mateix, la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Respecte a esdeveniments i activitats l'afluència prevista dels quals supere les 400 persones, l'organització quedarà supeditada a una autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

A més, es prohibeix fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes, pipes d'aigua o similars, inclosos els cigarrets electrònics (vaporejar).

Residències i centres sociosanitaris

Sense perjuí del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es faran proves PCR a tots els ingressos nous i reingressos amb 72 hores d'antelació com a màxim.

A més, es limitaran les visites a una persona per resident i s'extremaran les mesures de prevenció, amb una duració màxima d'una hora al dia, a excepció d'aquelles persones que es troben en el procés final de vida.

Els serveis de prevenció de riscos laborals de l'ocupador o l'ocupadora també faran aquests tests al personal que torne de permisos i de vacances, així com al personal de nova incorporació.

La resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la ciutat de València es manté en vigor pel que fa a la suspensió de les visites i eixides en residències de persones majors radicades a la capital.

Arxius relacionats