Ximo Puig destaca que la tasca dels i les auxiliars de platja contribuirà a oferir la 'màxima seguretat' en el litoral de la Comunitat

01/07/2020
Ximo Puig destaca que la tasca dels i les auxiliars de platja contribuirà a oferir la "màxima seguretat" en el litoral de la Comunitat

- Afirma que els i les 1.000 joves entre 18 i 30 anys que desenvoluparan tasques informatives en les platges representen el "millor rostre" d'un "Mediterrani viu i segur"
- Agraeix la col·laboració d'ajuntaments i subratlla l'esforç que ha fet la Generalitat per a la posada en marxa d'aquesta iniciativa en temps rècord


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la tasca dels i les 1.000 joves auxiliars de platja que, des d'aquest dimecres i fins al 7 de setembre, presten els seus serveis en localitats costaneres de tota la Comunitat Valenciana, contribuirà a oferir la "màxima seguretat" en el bany i el compliment de la normativa de prevenció de la COVID-19.

Així ho ha manifestat el responsable del Consell durant la visita que ha fet a la platja del Marge Roig de Dénia, on ha mantingut una trobada amb joves auxiliars de platja que han iniciat les seues tasques d'informació sobre les normes de protecció enfront del coronavirus en les platges d'aquesta població.

El president ha estat acompanyat de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de l'alcalde de la ciutat i president de la Comissió de Turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Grimalt.

Puig ha subratllat que els i les joves auxiliars entre 18 i 30 anys que ha contractat la Generalitat per a aquesta comesa "representen el millor rostre d'un 'Mediterrani viu i segur': el de l'hospitalitat", i ha agraït la col·laboració que han mostrat els ajuntaments, a la disposició dels quals s'ha posat una iniciativa que contribuirà a donar "tota l'atenció possible" a les persones que visitaran aquest estiu les platges de la Comunitat.

El president ha agraït la col·laboració dels ajuntaments en la posada en marxa d'aquesta iniciativa, que busca conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures de protecció per a garantir un bany segur en les platges durant l'estiu. A més, ha subratllat l'esforç que han dut a terme l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la Direcció General de Funció Pública i Labora perquè s'haja posat en marxa en temps rècord.

Les principals funcions que desenvoluparan les i els auxiliars de platja són vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social, col·laborar en el control d'accés i aforaments i assegurar l'ús correcte dels itineraris marcats per a l'entrada i l'eixida. A més, també s'encarregaran de notificar les incidències a la Policia Local i de cridar al 112 en cas d'emergència, entre altres comeses.

Del miler de persones que han començat ja a prestar els seus serveis com a auxiliars de platja al litoral de la Comunitat Valenciana, n'hi ha 234 a Castelló; 348, a València, i 418, a Alacant.

El contracte d'aquestes persones s'estén fins al 7 de setembre de 2020. A més, Labora ha fet una preselecció de 250 joves més, per a suplir possibles renúncies o baixes, del total de 22.324 persones que han sol·licitat optar a una de les 1.000 places que ha oferit l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Arxius relacionats