Ximo Puig anuncia que es manté el nivell 2 de seguretat en emergències per a garantir la màxima capacitat de resposta davant de la COVID-19

22/06/2020
Ximo Puig anuncia que es manté el nivell 2 de seguretat en emergències per a garantir la màxima capacitat de resposta davant de la COVID-19

- Avança que la Generalitat farà un acte de reconeixement públic al personal que ha estat en primera línia de la lluita contra la pandèmia, a més de concedir-li una compensació econòmica extraordinària
- Destaca la importància de mantindre la "unitat d'acció" amb la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, que ha permés superar els "moments difícils" d'aquesta crisi sanitària

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana mantindrà la situació 2 del Pla territorial d'emergències per a continuar garantint la màxima capacitat de resposta davant de la pandèmia de COVID-19 després de la finalització de l'estat d'alarma.

Així ho ha explicat en la compareixença davant dels mitjans de comunicació després de la reunió de seguiment entre la Generalitat i l'Administració general de l'Estat amb motiu de la pandèmia de COVID-19. A la trobada han assistit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, així com representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Aquest nivell 2 no suposarà cap limitació per a la ciutadania i tota l'activitat es regirà pels decrets signats pel president de la Generalitat, però permetrà mantindre una resposta coordinada davant d'un possible rebrot o qualsevol altre escenari de l'emergència que es puga presentar. Puig ha indicat en aquest sentit que, tot i que la pandèmia està controlada, "no ha acabat" i les administracions han de romandre "en alerta". "El virus continua ací", ha subratllat el president, que s'ha mostrat de partidari de mantindre la "màxima atenció possible".

Per això, el Pla territorial de la Comunitat Valenciana es mantindrà en situació 2, la mateixa que en el moment en què es va decretar la pandèmia, nivell que possibilita mantindre actiu el Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI) per a poder donar una resposta àgil i coordinada davant de qualsevol eventualitat relacionada amb la pandèmia.

Reconeixement públic per al personal que ha lluitat en primera línia

Ximo Puig ha avançat, a més, que la Generalitat farà un acte de reconeixement públic al personal que ha estat en primera línia de la lluita contra la pandèmia "donant la cara per tots", a més de concedir-li, tal com ja va anunciar la passada setmana en les Corts, una compensació econòmica extraordinària pel treball realitzat.

El president ha indicat, així mateix, que la Generalitat continuarà treballant per a garantir la seguretat dels valencians i valencianes i de totes aquelles persones que visiten la Comunitat en les pròximes setmanes i mesos com a destinació segura que és. Puig ha assenyalat que aquesta setmana és "crucial", amb l'obertura de fronteres i la recuperació de la mobilitat en tot Espanya, per la qual cosa ha insistit en la necessitat que els ciutadans i ciutadanes respecten les mesures de prevenció establides.
El president ha insistit també en la importància de vetlar per la "detecció precoç" dels casos de COVID-19, i ha subratllat, d'altra banda, que la Generalitat continuarà treballant de manera coordinada amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana. Ha afegit, en aquest sentit, que la "unitat d'acció" entre l'Administració central i l'autonòmica ha donat els seus fruits per a superar els "moments més difícils" de la crisi sanitària, igual que també ho ha fet la responsabilitat amb què ha actuat la ciutadania en respectar les mesures de confinament.

Arxius relacionats