Ximo Puig destaca que la Comunitat Valenciana està preparada per a afrontar la temporada turística amb totes les garanties d'una destinació segura i amb capacitat de competir

09/06/2020
Ximo Puig destaca que la Comunitat Valenciana està preparada per a afrontar la temporada turística amb totes les garanties d"una destinació segura...

- Reitera que la mobilitat entre les tres províncies es recuperarà a partir del 15 de juny i que el pas següent, per al qual no s'ha fixat encara una data, serà estendre-la a comunitats limítrofes en fase 3


Elche.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que la Comunitat Valenciana està preparada per a afrontar la temporada turística i l'arribada de visitants internacionals a partir de l'1 de juliol, amb totes les garanties d'una destinació segura i amb capacitat de competir.

El responsable del Consell ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en una visita a l'aeroport d'Alacant-Elx, en la qual ha estat acompanyat de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i ha conegut de primera mà els nous protocols de salut i seguretat de les arribades de persones.

A l'acte ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la directora de l'aeroport alacantí, Laura Navarro, i el president provincial de Creu Roja, Francisco Galvañ.

En la primera visita que ha fet a Alacant des de la declaració de l'estat d'alarma, a mitjan març, per la pandèmia de COVID-19, el president ha subratllat que la temporada turística "no està perduda", ja que la Comunitat Valenciana compta amb "una planta turística i hotelera extraordinària" i ha disposat tot el que és necessari per a garantir la seguretat sanitària.

Puig ha destacat que la "prudència" amb la qual ha actuat la Comunitat Valenciana, que ha demanat pas a la fase 3 a partir del 15 de juny, ha permés comptar amb un "alt nivell" de control de la pandèmia i estar en condicions d'oferir les "vacances segures i dignes" que es mereixen els ciutadans i ciutadanes.

El president ha subratllat que, a partir de dilluns mateix, 15 de juny, quan previsiblement la Comunitat Valenciana entre en la fase 3, es permetrà la mobilitat entre les províncies, i ha afegit que el pas següent, per al qual no s'ha fixat encara una data, serà plantejar la mobilitat amb comunitats limítrofes que estiguen també en la fase 3, sempre d'acord amb aquestes. Aquest segon pas es proposarà "al més ràpidament possible" i "d'acord amb els indicadors" de caràcter sanitari, ha subratllat Puig.

El cap del Consell ha insistit, d'altra banda, en la necessitat de comptar amb un espai Schengen sanitari europeu que facilite un protocol comú quant als desplaçaments en la UE.

Puig ha assenyalat que les instal·lacions aeroportuàries de l'Altet, el "gran aeroport de la Comunitat Valenciana", amb 15 milions de passatgers en 2019, han de "continuar tenint aquest afany de lideratge" i ha considerat "fonamental" que, com més prompte millor, recupere "aquesta vitalitat de vols que donen la millor garantia possible" de reactivació de l'activitat turística.

Arxius relacionats