Ximo Puig subratlla la necessitat de mantindre la 'prevenció' i la 'prudència' i afirma que la Generalitat disposa de material sanitari suficient per als pròxims 6 mesos

03/06/2020
Ximo Puig subratlla la necessitat de mantindre la "prevenció" i la "prudència" i afirma que la Generalitat disposa de material sanitari suficient ...

- Agraeix l'esforç de les empreses valencianes que han derivat la seua producció cap "aquests productes bàsics" i remarca la importància "d'augmentar la compra de subministrament interior" i de treballar per a desenvolupar una "indústria europea potent"
- Valora la influència de la capacitat comercial de la Comunitat per a poder establir corredors en espais de compra i ser "una de les primeres comunitats autònomes" amb el subministrament garantit
- La recollida de material sanitari ha sigut possible per via aèria, amb 25 avions, i ara, marítima, amb 8 vaixells, a més de les compres a empreses valencianes

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la necessitat d'assumir una posició de "prevenció" des del conjunt del Sistema Sanitari Valencià i de mantindre la "màxima prudència" davant de la situació de crisi originada per la pandèmia de COVID-19.

"És absolutament necessari tindre el material suficient perquè un possible rebrot, o una situació de dificultat, en els pròxims mesos tinga la resposta necessària", ha afirmat el cap del Consell, que ha assegurat que, "entre el que tenim ací, les compres que ja estan acordades i les que estan en camí", hi ha material sanitari per als pròxims 6 mesos.

El president ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la seua visita al centre logístic de Fira València, que alberga material sanitari adquirit per la Comunitat Valenciana per a la lluita contra el coronavirus. En aquesta visita, el màxim responsable del Govern autonòmic ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments per a fer front a la infecció per coronavirus, María José Mira.

El cap de l'executiu valencià ha tingut paraules d'agraïment per a "l'esforç extraordinari" de les empreses valencianes de l'àmbit tecnològic i de l'àmbit tèxtil que han derivat la producció cap "aquests productes bàsics", i ha remarcat la importància "d'augmentar la compra de subministrament interior" i de treballar per a desenvolupar una "indústria europea potent per a donar resposta a eventualitats com aquesta".

Així mateix, Puig ha reflexionat sobre les dificultats inicials per a canalitzar el subministrament de material sanitari i, en aquest sentit, ha valorat la influència de la capacitat comercial de la Comunitat Valenciana, i de "la internacionalització de la nostra economia", per a poder establir corredors en espais de compra "des dels primers dies" i ser "una de les primeres comunitats autònomes" amb el subministrament garantit.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha agraït la bona disposició de Fira València, "des del primer moment", per a ubicar el magatzem logístic i la capacitat de resposta i la implicació dels seus treballadors i treballadores en una situació de "gran emergència". També ha tingut paraules de reconeixement al treball que ha realitzat la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments, María José Mira, i per a la "generositat enorme" que han mostrat les empreses del sector del transport.

Reserva de material

En aquests moments, el Govern autonòmic disposa de la següent reserva de material entre el que hi ha emmagatzemat, el que s'encarrega i el que està en camí: 102 milions de guants, 60 milions de mascaretes, 6 milions de bates, 3 milions de cobresabates, 2 milions de barrets, 640.000 davantals i 610.000 granotes (equips EPI). A més, està prevista l'entrada de 3 milions de guants més aquest dijous.

La recollida d'aquest material sanitari de protecció ha sigut possible per via aèria, amb la contractació de 25 avions per part de la Generalitat ?dos d'aquests pendents per a la setmana que ve i a mitjan juliol, en cada un dels quals es portaran 100 respiradors invasius?, i per via marítima, que va arrancar la setmana passada amb l'arribada d'un vaixell. La connexió per mar transportarà en 8 vaixells ?5 dels quals ja estan en camí?, al llarg d'aquest mes i el mes de juliol, un total de 40 contenidors. A aquests canals cal afegir les compres que s'han fet a empreses valencianes.

El president de la Generalitat ha elogiat la capacitat logística del magatzem de Fira València, que, segons ha explicat, "gestiona 4.000 comandes setmanals d'hospitals, centres de salut, residències i altres centres".

Així, a través d'aquest canal, "se subministren cada setmana 2 milions de mascaretes, 5 milions de guants, 120.000 bates, 125.000 granotes de protecció, 30.000 ulleres de protecció i 20.000 litres de gel hidroalcohòlic", ha detallat el president.

Arxius relacionats