Ximo Puig advoca pel diàleg social per a avançar en un gran acord que permeta 'eixir units i forts' de la crisi amb l'objectiu fonamental de la creació d'ocupació

25/05/2020
Ximo Puig advoca pel diàleg social per a avançar en un gran acord que permeta "eixir units i forts" de la crisi amb l"objectiu fonamental de la cr...

- Amb 'Alcem-nos', acord per la reconstrucció de la Comunitat Valenciana, "comença un full de ruta comuna" amb agents socials i amb la societat per a "arribar junts" a la recuperació, subratlla el president
- La Mesa de Diàleg Social estableix el calendari d'uns treballs que conclouran abans que acabe juliol per a "accelerar" les reformes que permeten assegurar una "normalitat millorada"

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel diàleg social per a continuar avançant en un gran acord que permeta "eixir units i forts" de la crisi causada per la pandèmia de COVID-19 i assentar les bases sòlides per a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu fonamental de la creació d'ocupació.

El president ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, que ha establit en la reunió d'aquest dilluns l'estructura i el calendari de treball per a "accelerar" les reformes que permeten assegurar una "normalitat millorada" per a la Comunitat.

Amb 'Alcem-nos', acord per la reconstrucció de la Comunitat Valenciana, "comença un full de ruta comuna" amb organitzacions empresarials i sindicals i amb la societat civil per a "arribar junts" a la recuperació, ha subratllat el president.

El cap del Consell ha assenyalat que hi ha reformes que cal accelerar. "Són canvis estructurals que ja estaven en l'agenda, però que ara cal impulsar amb l'objectiu de crear ocupació: aquesta és la gran prioritat. Ho era abans i en aquesta situació d'enorme dificultat hem de garantir-ho", ha indicat.

El president ha destacat que "hui, més que mai," és important "treballar units" per a traure partit de les "moltes fortaleses" que té la Comunitat Valenciana i per a identificar també les seues "debilitats". Per a fer-ho, és "imprescindible" la concertació i el diàleg, una eina "fonamental" per a definir les bases de la recuperació.

En aquest sentit, el president ha subratllat que la Mesa de Diàleg Social s'ha marcat un itinerari de treball que conclourà abans que acabe el mes de juliol amb les solucions "per a donar confiança" a la ciutadania i assolir el "gran objectiu" de la creació d'ocupació.

La reunió, que ha presidit Ximo Puig, ha comptat amb l'assistència de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau; la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez; el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro; els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez, a més dels directors d'Investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, Francisco Pérez i Joaquín Maudos.

Telemàticament, han participat també en la reunió el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el conseller d'Economia, Rafael Climent, junt amb la resta de representants empresarials i sindicals que formen la Mesa de Diàleg Social.

D'acord amb l'estructura establida en aquest full de ruta per a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana, hi haurà una implicació de tots els consellers i conselleres en les meses de treball que s'encarregaran de definir les actuacions per a la reconstrucció. La Mesa de Diàleg està formada per les meses sectorials de Recuperació Social, que presideix Mónica Oltra; Economia, dirigida per Rafael Climent; Polítiques Públiques, presidida per Vicent Soler, i Polítiques Verdes, que dirigeix Martínez Dalmau.

Calendari de treball

El cronograma dels treballs que han arrancat aquest dilluns, amb la reunió de la Mesa de Diàleg social, continuarà el dia 28 amb la reunió de la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, en la qual es definiran les principals línies de treball i a la qual seguiran, entre el 29 de maig i el 12 de juny, les reunions de les meses sectorials.

Entre el 15 i el 19 de juny es constituiran els diversos grups de treball, que desenvoluparan l'activitat fins al 3 de juliol. Entre el 6 i el 17 de juliol seran les meses sectorials les que es reunisquen per a abordar les propostes que es portaran a la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, que serà l'encarregada d'elevar les conclusions al Ple de la Mesa de Diàleg Social per a la reunió del 22 de juliol.

Arxius relacionats