Ximo Puig anuncia que Sanitat disposarà la setmana que ve dels 10 primers respiradors fruit de l'aliança entre Temel i Power Electronics

22/05/2020
Ximo Puig anuncia que Sanitat disposarà la setmana que ve dels 10 primers respiradors fruit de l"aliança entre Temel i Power Electronics

- El president destaca la "màxima qualitat i excel·lència" de l'equipament i considera un "orgull" que aquesta tecnologia nasca a la Comunitat Valenciana
- Els equips permetran atendre possibles necessitats futures del sistema hospitalari valencià, que té les actuals cobertes amb una ocupació en UCI del 30 %

Llíria. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública disposarà ja a partir de la setmana que ve dels 10 primers respiradors invasius fruit de l'aliança entre les dues empreses valencianes Temel i Power Electronics, un equipament de la "màxima qualitat i excel·lència" que estarà al servei del sistema hospitalari públic per a atendre les eventuals necessitats que es puguen produir en un futur.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la planta de Power Electronics a Llíria, on ha fet un recorregut per les diverses fases de producció dels respiradors i ha conegut aspectes relacionats amb el muntatge i funcionament d'aquests, acompanyat de la comissionada de Presidència per a la coordinació dels subministraments per a afrontar la pandèmia de COVID-19, María José Mira.

Es tracta dels primers respiradors dels 100 que se subministraran en les pròximes setmanes a la Generalitat en virtut del contracte subscrit amb la valenciana Temel, única fabricant espanyola de respiradors homologada pel Ministeri de Sanitat per a l'ús en quiròfans i en vigilància intensiva.

Aquests 100 respiradors per a UCI permetran atendre les necessitats que es puguen produir en un futur en el cas que es produïra algun repunt de la pandèmia. En l'actualitat, aquestes necessitats estan ja cobertes, atés que l'ocupació en les UCI està al voltant d'un 30 %.

Temel, especialitzada en equipament de ventilació artificial, ha realitzat una aliança estratègica amb l'empresa Power Electronics, dedicada a l'electrònica de potència avançada, encarregada del muntatge, la qual cosa ha permés col·laborar per a accelerar la producció i tindre més capacitat de fabricació. Gràcies a la capacitat productiva que han desenvolupat, podrien posar a disposició de la Generalitat fins a 500 equips en tres mesos.

El president ha subratllat que les dues empreses representen la "nova generació" de "l'excel·lent" treball que es desenvolupa en el territori valencià. Ha recordat, en aquest sentit, que un respirador té al voltant de 1.500 components, per la qual cosa l'aliança estratègica de Temel i Power Electronics ha permés produir un "equipament de la màxima qualitat i excel·lència" en un breu espai de temps, així com posar la tecnologia "al servei de la salut".

Ximo Puig s'ha mostrat "orgullós" del fet que "una tecnologia tan precisa nasca a la Comunitat", tot això "gràcies al talent industrial que existeix i a l'aliança entre dues empreses valencianes que no sols protegiran els valencians amb una xarxa important de 100 respiradors", sinó que, a més, tindran una capacitat "competitiva" en l'àmbit europeu i internacional "per a poder vendre respiradors d'alta qualitat".

El CEO de Power Electronics, David Salvo, ha destacat, per la seua banda, el suport institucional "en aquests temps difícils" i ha subratllat l'esforç realitzat per a aconseguir atendre les necessitats de producció d'aquests equips "en un temps rècord".

Arxius relacionats