Ximo Puig destaca amb Garamendi l'aposta per la col·laboració dels agents socials i el Govern per a acabar amb l'economia submergida davant de la crisi generada per la pandèmia

20/05/2020
Ximo Puig destaca amb Garamendi l"aposta per la col·laboració dels agents socials i el Govern per a acabar amb l"economia submergida davant de la ...

- El president coincideix amb els presidents de la CEOE i de la CEV en la importància d'adoptar mesures per a potenciar sectors com el turisme i la indústria automobilística
- Puig considera "fonamental" desenvolupar polítiques actives de suport a l'ocupació juvenil i impulsar la Formació Professional per a connectar-la amb el teixit productiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres l'aposta compartida amb el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, per la col·laboració dels agents socials i el Govern central per a acabar amb l'economia submergida i les repercussions d'aquesta davant de la minva que produeixen aquestes pràctiques en l'actual context de crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El president ha fet aquestes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut amb el màxim responsable de la patronal espanyola i amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

El cap del Consell ha abordat amb els dos dirigents empresarials la situació econòmica actual i ha compartit, a més, la necessitat d'impulsar la reindustrialització d'Espanya. En concret, han analitzat activitats d'especial importància per a la Comunitat Valenciana, com ara el turisme o la indústria automobilística, i s'han mostrat a favor de potenciar els dos sectors, especialment colpejats per la crisi.

Així mateix, han expressat la seua preocupació per les xifres de desocupació juvenil i s'han mostrat a favor d'impulsar "polítiques actives" per a afavorir la inserció laboral dels i les joves, que són, tal com ha indicat Puig, els "grans perjudicats" en l'actual escenari de crisi.

Igualment, han insistit en la importància de potenciar la Formació Professional i afavorir la connexió de l'educació amb les necessitats dels sectors productius. Puig ha recordat que hi ha un "acord bàsic" per a desenvolupar l'FP i ha expressat la conveniència d'aprofundir-hi.

El president ha agraït, a més, a la patronal la seua "voluntat d'acord", que ha considerat "fonamental" per a donar "seguretat" a les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació, i ha exhortat els responsables de la CEOE i de la CEV "a treballar junts" a través del diàleg social.

Arxius relacionats