La Fe facilita la connexió de les famílies via tauleta tàctil amb els seus nadons ingressats

12/05/2020
La Fe facilita la connexió de les famílies via tauleta tàctil amb els seus nadons ingressats

- El personal sanitari ajuda a les mares ingressades per COVID-19 a realitzar videoconferències per a veure els nadons en Neonatologia
- La iniciativa és possible gràcies a una donació de tauletes tàctils que va fer la Fundació JuegaterapiaL'Hospital Universitari La Fe de València ha posat en marxa el projecte 'Connectant famílies', perquè dones que acaben de ser mares i estan hospitalitzades per la COVID-19 puguen estar en contacte amb els seus nadons, en cas que necessiten ingrés en Neonatologia.

La iniciativa l'han desenvolupat professionals del Servei de Neonatologia i de la Unitat de Pediatria que atén, entre altres pacients, mares parteres positives de COVID-19 en situació d'aïllament.

Aquestes dones, amb ajuda de personal sanitari, poden realitzar videoconferències que els ajuden a estar més prop del seu nadó, i afavoreixen la seua comunicació amb l'equip que el cuida.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a una donació de dispositius electrònics que ha fet la Fundació Juegaterapia a l'hospital La Fe i a la gestió i la preparació dels dispositius per part de la Subdirecció de Sistemes d'Informació de La Fe, l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania i la Unitat de Comunicació.

El Servei de Neonatologia també té previst utilitzar les tauletes tàctils per a facilitar l'accés a informació sobre lactància i cures del nounat a les mares durant el seu ingrés.

Actualment, aquesta informació està disponible en l'apartat 'Informació nou coronavirus' de la web de La Fe, secció de Pediatria (consulteu ací).

Es poden consultar pautes per a l'extracció i la conservació de la llet materna, per al maneig en domicili dels nadons amb infecció confirmada de COVID-19 i també per al maneig en domicili dels nadons de mares amb coronavirus.

Així mateix, està previst utilitzar aquesta tecnologia per a realitzar connexions amb mares que estiguen al domicili i no puguen traslladar-se fins a l'hospital per la situació d'aïllament, o per la distància dels seus domicilis.

El programa 'Connectant famílies' respon als nous reptes en l'àmbit de la comunicació i la gestió d'informació per a pacients i famílies que planteja la infecció COVID-19, alhora que continua reforçant les cures centrades en la família.

Arxius relacionats